Facebook Pixel

Blog

  1. Sladkor v skodelici kave. Navada ali razvada?

    V pražarni Escobar vedno priporočamo, da si skodelico kave privoščite brez vseh dodatkov, saj kave navdušujejo z zelo raznolikimi okusi, ki so odvisni od raznolikih porekel, kavnih sort in načinov procesiranja.

    Ker pa je kava del našega vsakdana, spoštujemo tudi navade in razvade, prav je, da skodelico kave spijete in ob njej uživate. Ker se kavna industrija in ponudba kave na trgu spreminja, vas bo morda, ko boste preprali ta članek, zamikalo, da spremenite navade, se znebite razvade, in začnete v kavi uživati na drugačen način.

    Preberi več
  2. V novi epizodi Escobar KofiTok o Hondurasu in kavah s honduraškega visokogorja

    V 2021 nadaljujemo z debatami o kavi. Luč sveta je ugledala peta epizoda naše mini serije Escobar KofiTok!
    Preberi več
  3. Na novo v ponudbi: brezkofeinska hišna mešanica

    Po večkratnem premisleku smo se opogumili in v ponudbo dodali brezkofeinsko kavno mešanico. Kofein je kavi odvzet po metodi @swisswater ®, brez uporabe škodljivih kemikalij v procesu dekofeinizacije.
    Preberi več
  4. Recept za domači tiramisu

    Če bi želeli malce posladkati, vam predlagamo, da si izberete eno izmed vrhunskih Escobar kav in si poleg pripravite še odličen domači tiramisu.
    Preberi več
  5. Coffee Cupping za začetnike

    Tokratni prispevek sva Omar in Katja iz pražarne Escobar pripravila v domači kuhinji. Verjetno vam bodo sedaj, ko vsi več časa preživimo v domačem gospodinjstvu, prišli prav nasveti, kako doma okušati kavo kot kavni profesionalci. Predstavljava vam PROTOKOL OKUŠANJA KAVE oziroma COFFEE CUPPING.

    Vsebina je prilagojena začetnikom, saj okušanje ni le praksa, namenjena profesionalcem, ki so zaposleni v kavni industriji, pač pa vsakomur, ki želi preko lastnih zaznav izostriti brbončice in nadgraditi odnos do kave.

    Preberi več
  6. Pobliže spoznajte Honduras in kavni Specialty trio iz Hondurasa

    Tokrat vam naš pražar Omar predstavlja svojo domovino. Kljub temu da je svoj dom pred devetimi leti ustvaril v Sloveniji, ga na Honduras še vedno veže družina in pa seveda kava. Izkoristite priložnost in okusite tri Specialty mikrolote in pridelovalce, ki jih pridelujejo. Pridne roke družin iz visokogorskih območij Hondurasa namreč pridelujejo kave, ki so po našem mnenju najboljše na srednjeameriški celini.
    Preberi več
  7. KofiTok - novost na našem YouTube kanalu

    Letos smo morali preložiti Festival kave Vrhnika, številne druge dogodke in druženja ob skodelici kave, zato smo se v pražarni odločili, da pripravimo lastno mini serijo Escobar #KofiTok, ki bo namenjena debatam o(b) kavi.
    Preberi več
  8. EKOKAFE na Mercatorjevih policah po Sloveniji

    Vrhunskim kavam s poreklom smo dodali še certificirane kave iz ekološke pridelave! Stkali smo tudi prijateljstvo z ekipo Ekosnedek, ki ima v ponudbi kakovostne in ekološke izdelke slovenskega porekla. Skupaj vam predstavljamo naš nov produkt EKOKAFE.
    Preberi več
  9. Hišna mešanica Skodelica kave prejela certifikat kakovosti Odlično je, vrhniško je!

    V pražarni Escobar smo osredotočeni na praženje in prodajo kakovostnih kav. Veseli nas, da je naša hišna mešanica Skodelica med prvimi prejemniki certifikata kakovosti Odlično je, vrhniško je!, kar je dodatna potrditev, da smo na pravi poti.
    Preberi več
  10. Sitio Cachoeira nov brazilski okus v naši ponubi

    Brazilija pridela ogromne kave, vendar le peščica kavnih pridelovalcev dosega vrhunsko kakovost. Z največjim veseljem vam predstavljamo kavo Sitio Cachoeira in pritrdimo, da je sedaj zagotovo pravi čas, da tudi v vaši kuhinji zadiši po brazilski kavi. Sitio Chacoeira je brazilski mikro lot, ki navduši z uravnoteženim sadno čokoladnimi okusi v skodelici.
    Preberi več
Posts loader