Blog

  1. Pogovor na štiri oči s pražarjem Escobarjem

    Bliža se konec leta. Naredili smo nekaj retrospektive na naše delo in tako je nastal mini intervju z vprašanji, ki jih pogosto zastavite našemu pražarju.

    V intrevju smo dodali še vprašanje, v katerem Omar odgovarja: »Za konec leta imam zate Tri čudeže«!

    Preberite do konca in izvedeli boste, na kaj namiguje...

    Preberi več
  2. Escobar: “S praženjem izoblikujem kavi karakter”

    Pražar mora iz izbranih kavnih zrn v 10 do 18 minutah, ki jih ima na voljo izvabiti čim več arom in okusov. Pri tem mu pomagajo oprema, ki jo ima na voljo, njegove izkušnje in tehnike praženja.
    Preberi več
  3. “Pripravila sem po 300 skodelic z latte art vzorci na dan”

    6. Festival kave Vrhnika je bil posvečen umetnosti latte art. Imeli smo srečo, da smo lahko gostili najboljšo latte art umetnico Carmen Clemente, ki je letos na svetovnem prvenstvu v tej disciplini osvojila prvo mesto. Preberite intervju in izvedeli boste, kaj je potrebno, da postaneš svetovni prvak v tej disciplini.
    Preberi več
  4. 6. Festival kave Vrhnika je bil vrhunski

    Festival kave Vrhnika je vsako leto boljši in se lahko glede na kakovstno izvedbo in vsebino primerja s kavnimi festivali v evropskih in svetovnih prestolnicah. Piko na i festivalu dodajo še vse spremljajoče aktivnosti, med katerimi vsakdo najde kaj zase, ne glede na starost ali vpetost v kavni svet.
    Preberi več
  5. Mleko v kavi: kdaj ja in kdaj ne?

    Način uživanja v kavi je odvisen od vsakega posameznika. V svetu specialty kav je pogosto dodajanje mleka v skodelico kave označeno kot nezaželeno dejanje. Toda v resnici lahko nekatere kave dodatek mleka obogati, so pa tudi kave, v katere mleko nikako na paše. Odvisno je od kave in od načina priprave.
    Preberi več
  6. Ali je kava predraga?

    Sedaj, ko je več priložnosti za druženje ob skodelici kave na različnih srečanjih in dogodkih, pogosto pohvalite Escobar kave, vendar v isti sapi dodate, da je kava predraga. Da si jo privoščite oziroma jo kupite le za “posebne priložnosti”.

    Omar in Katja iz pražarne Escobar sva mnenja, da je kava prepoceni. Vzemite si 2 minuti časa in preberite najino razmišljanje.

    Preberi več
  7. 10 praktičnih nasvetov za pripravo boljše kave

    Za vas smo pripravili izbor 10 nasvetov in trikov, ki smo jih že delili z vami preko storijev na našem Instagramu Escobar Specialty Coffee, sedaj pa smo jih zapisali še na našem blog zapisu, da si jih lahko kadarkoli preberete in izboljšate svojo kavno izkušnjo.

    Preberi več
  8. Govorice držijo... v ponudbi imamo nov okus Salvadorja

    Tokrat vam predstavljamo arome in okuse Latinske Amerike. Naj obogatijo tudi v vaš kavni ritaul.
    Kava Salvador La Providencia ima note marelice in tropskega sadja, ki se povežejo v cvetlične okuse. Skodelica kave, ki se prileže v kateremkoli delu dneva. Z mlekom ali brez.

     
    Preberi več
  9. Živjo Kenija MWIRIA AB!

    Z veseljem smo dodali v ponudbo živahno kenijsko kavo MWIRIA AB. Je polna sladkega ribeza in svetlih not maline, ki jih nadgradijo okusi vanilje in citrusov, s katerimi boste vedno znova želeli napolniti skodelico!

    Preberi več
  10. Specialty kava za vašo najljubšo skodelico - Gvatemala Finca Granada

    Čakanja je končno konec, odlične arome in okusi Gvatemale so nazaj v pražarni. Pripravite svojo najljubšo skodelico in jo napolnite s specialty kavo Gvatemala Finca Granada. Verjemite, ta vrhunska kava je posebna in zagotovo vam bo zlezla po kožo.
    Preberi več
Posts loader