Blog

 1. 5. Festival kave Vrhnika bo!

  V soboto, 11. septembra, od 10.00 naprej, pred Cankarjevim domom na Vrhniki.

  Letošnjega Festivala kave smo zelo veseli, zato se bomo maksimalno potrudili, da vas bomo v soboto razvajali z novimi kavnimi okusi.

  Festivalske kave čakajo na svojo premierno predstavitev. Ponovno vas bomo z izborom kav popeljali na tri zelo različne konce sveta.

  Preberi več
 2. Predstavitev Escobar Specialty kav na Študent.si

  V sodelovanju s spletnim portalom Študent.si smo pripravili zanimive vsebine, s katerimi želimo Specialty kave približati mladim.

  Preberi več
 3. "Bliskovito pripravljena kava" oziroma flash brew coffee

  Pred vami je nasvet za odlično hladno kavo.

  Če se v vročih poletnih dneh spogledujete s pripravo hladno varjene kave – COLD BREW – je tole elegantnejša, veliko hitrejša (kot samo ime pove – bliskovitejša) in po našem mnenju okusnejša različica hladnega kavnega napitka za osvežitev. Predlagamo vam, da preizkusite FLASH BREW postopek.

  Preberi več
 4. Uživajmo v kavi izven tradicionalnih okvirjev

  V pražarni Escobar je kava pomemben del naših gurmanskih užitkov. Ne le zjutraj tudi ob kosilu in večerji je pogosto na našem meniju.

  S tem razlogom smo pripravili tokratni zapis na temo združevanja oziroma povezovanja kave in hrane (coffee & food paring). Izvedeli boste, kako postreči kavo z jedmi, da boste navdušili znance in prijatelje.

  Preberi več
 5. Sladkor v skodelici kave. Navada ali razvada?

  V pražarni Escobar vedno priporočamo, da si skodelico kave privoščite brez vseh dodatkov, saj kave navdušujejo z zelo raznolikimi okusi, ki so odvisni od raznolikih porekel, kavnih sort in načinov procesiranja.

  Ker pa je kava del našega vsakdana, spoštujemo tudi navade in razvade, prav je, da skodelico kave spijete in ob njej uživate. Ker se kavna industrija in ponudba kave na trgu spreminja, vas bo morda, ko boste preprali ta članek, zamikalo, da spremenite navade, se znebite razvade, in začnete v kavi uživati na drugačen način.

  Preberi več
 6. V novi epizodi Escobar KofiTok o Hondurasu in kavah s honduraškega visokogorja

  V 2021 nadaljujemo z debatami o kavi. Luč sveta je ugledala peta epizoda naše mini serije Escobar KofiTok!
  Preberi več
 7. Na novo v ponudbi: brezkofeinska hišna mešanica

  Po večkratnem premisleku smo se opogumili in v ponudbo dodali brezkofeinsko kavno mešanico. Kofein je kavi odvzet po metodi @swisswater ®, brez uporabe škodljivih kemikalij v procesu dekofeinizacije.
  Preberi več
 8. Recept za domači tiramisu

  Če bi želeli malce posladkati, vam predlagamo, da si izberete eno izmed vrhunskih Escobar kav in si poleg pripravite še odličen domači tiramisu.
  Preberi več
 9. Coffee Cupping za začetnike

  Tokratni prispevek sva Omar in Katja iz pražarne Escobar pripravila v domači kuhinji. Verjetno vam bodo sedaj, ko vsi več časa preživimo v domačem gospodinjstvu, prišli prav nasveti, kako doma okušati kavo kot kavni profesionalci. Predstavljava vam PROTOKOL OKUŠANJA KAVE oziroma COFFEE CUPPING.

  Vsebina je prilagojena začetnikom, saj okušanje ni le praksa, namenjena profesionalcem, ki so zaposleni v kavni industriji, pač pa vsakomur, ki želi preko lastnih zaznav izostriti brbončice in nadgraditi odnos do kave.

  Preberi več
 10. Pobliže spoznajte Honduras in kavni Specialty trio iz Hondurasa

  Tokrat vam naš pražar Omar predstavlja svojo domovino. Kljub temu da je svoj dom pred devetimi leti ustvaril v Sloveniji, ga na Honduras še vedno veže družina in pa seveda kava. Izkoristite priložnost in okusite tri Specialty mikrolote in pridelovalce, ki jih pridelujejo. Pridne roke družin iz visokogorskih območij Hondurasa namreč pridelujejo kave, ki so po našem mnenju najboljše na srednjeameriški celini.
  Preberi več
Posts loader