Blog

 1. V ponudbi nova kava iz Perujskega deževnega gozda

  Peru Mayar je kava soustvarjena z naravo, pridelana po načelih permakulture, in sicer izpod rok avtohtone skupnosti perujskih staroselcev Yanesha v regiji Oxapampa.
  Preberi več
 2. Skupaj obdarujmo vse tiste, ki delajo v prvih vrstah v boju proti virusu COVID-19

  V pražarni Escobar bi se želeli zahvaliti in polepšati dan tistim, ki že mesec dni in še več delajo v prvih vrstah v boju proti COVID-19, predvsem zdravstvenim delavcem, zaposlenim v domovih za ostarele ter drugim, ki se po svojih najboljših močeh trudijo in pomagajo v tej epidemiji.
  Preberi več
 3. Sveže pražena kava - največji izbor na enem mestu

  V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah v skladu s povpraševanjem, saj verjamemo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.
  Preberi več
 4. Cold brew ekstrakt

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične hladno varjene kave
  Preberi več
 5. Drip kava s Hario V60

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave s pripravljalnikom Hario V60
  Preberi več
 6. Turška kava

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi.
  Preberi več
 7. Kafetjera

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave
  Preberi več
 8. Kaskara kavni čaj

  Kaskara kavni čaj oziroma Cascara Coffee Tea je pripravljen iz zunanjega ovoja kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenjuje ta rdeči zunanji ovoj.
  Preberi več
 9. Ledena kava

  Letni časi se menjajo, tudi s pripravo kave se jim lahko prilagodimo. Ledena kava bo zagotovo prava izbira za vroče poletne dni, saj vas bo osvežila in poživila.
  Preberi več
 10. Nasveti za nakup najboljših kav

  Nakup kave za domače gospodinjstvo s tretjim valom kave, ki počasi zajema tudi Slovenijo, postaja vedno večji izziv. Ob nakupu se pojavljajo vprašanja od kod kava prihaja, katere sorte zrn so v njej, kdaj je bila spražena, kateri so okusi, ki se bodo poigravali z vašimi brbončicami, kako kavo pripraviti?
  Preberi več
Posts loader