Facebook Pixel

Blog

  1. Coffee Cupping za začetnike

    Tokratni prispevek sva Omar in Katja iz pražarne Escobar pripravila v domači kuhinji. Verjetno vam bodo sedaj, ko vsi več časa preživimo v domačem gospodinjstvu, prišli prav nasveti, kako doma okušati kavo kot kavni profesionalci. Predstavljava vam PROTOKOL OKUŠANJA KAVE oziroma COFFEE CUPPING.

    Vsebina je prilagojena začetnikom, saj okušanje ni le praksa, namenjena profesionalcem, ki so zaposleni v kavni industriji, pač pa vsakomur, ki želi preko lastnih zaznav izostriti brbončice in nadgraditi odnos do kave.

    Preberi več
  2. Pobliže spoznajte Honduras in kavni Specialty trio iz Hondurasa

    Tokrat vam naš pražar Omar predstavlja svojo domovino. Kljub temu da je svoj dom pred devetimi leti ustvaril v Sloveniji, ga na Honduras še vedno veže družina in pa seveda kava. Izkoristite priložnost in okusite tri Specialty mikrolote in pridelovalce, ki jih pridelujejo. Pridne roke družin iz visokogorskih območij Hondurasa namreč pridelujejo kave, ki so po našem mnenju najboljše na srednjeameriški celini.
    Preberi več
  3. KofiTok - novost na našem YouTube kanalu

    Letos smo morali preložiti Festival kave Vrhnika, številne druge dogodke in druženja ob skodelici kave, zato smo se v pražarni odločili, da pripravimo lastno mini serijo Escobar #KofiTok, ki bo namenjena debatam o(b) kavi.
    Preberi več
  4. EKOKAFE na Mercatorjevih policah po Sloveniji

    Vrhunskim kavam s poreklom smo dodali še certificirane kave iz ekološke pridelave! Stkali smo tudi prijateljstvo z ekipo Ekosnedek, ki ima v ponudbi kakovostne in ekološke izdelke slovenskega porekla. Skupaj vam predstavljamo naš nov produkt EKOKAFE.
    Preberi več
  5. Hišna mešanica Skodelica kave prejela certifikat kakovosti Odlično je, vrhniško je!

    V pražarni Escobar smo osredotočeni na praženje in prodajo kakovostnih kav. Veseli nas, da je naša hišna mešanica Skodelica med prvimi prejemniki certifikata kakovosti Odlično je, vrhniško je!, kar je dodatna potrditev, da smo na pravi poti.
    Preberi več
  6. Sitio Cachoeira nov brazilski okus v naši ponubi

    Brazilija pridela ogromne kave, vendar le peščica kavnih pridelovalcev dosega vrhunsko kakovost. Z največjim veseljem vam predstavljamo kavo Sitio Cachoeira in pritrdimo, da je sedaj zagotovo pravi čas, da tudi v vaši kuhinji zadiši po brazilski kavi. Sitio Chacoeira je brazilski mikro lot, ki navduši z uravnoteženim sadno čokoladnimi okusi v skodelici.
    Preberi več
  7. V ponudbi nova kava iz Perujskega deževnega gozda

    Peru Mayar je kava soustvarjena z naravo, pridelana po načelih permakulture, in sicer izpod rok avtohtone skupnosti perujskih staroselcev Yanesha v regiji Oxapampa.
    Preberi več
  8. Skupaj obdarujmo vse tiste, ki delajo v prvih vrstah v boju proti virusu COVID-19

    V pražarni Escobar bi se želeli zahvaliti in polepšati dan tistim, ki že mesec dni in še več delajo v prvih vrstah v boju proti COVID-19, predvsem zdravstvenim delavcem, zaposlenim v domovih za ostarele ter drugim, ki se po svojih najboljših močeh trudijo in pomagajo v tej epidemiji.
    Preberi več
  9. Sveže pražena kava - največji izbor na enem mestu

    V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah v skladu s povpraševanjem, saj verjamemo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.
    Preberi več
  10. Cold brew ekstrakt

    Nasvet za pripravo okusne in aromatične hladno varjene kave
    Preberi več
Posts loader