Monthly Archives: Marec 2020

  1. Sveže pražena kava - največji izbor na enem mestu

    V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah v skladu s povpraševanjem, saj verjamemo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.
    Preberi več
  2. Turška kava

    Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi.
    Preberi več
  3. Cold brew ekstrakt

    Nasvet za pripravo okusne in aromatične hladno varjene kave
    Preberi več
  4. Drip kava s Hario V60

    Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave s pripravljalnikom Hario V60
    Preberi več
  5. Kafetjera

    Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave
    Preberi več
  6. Ledena kava

    Letni časi se menjajo, tudi s pripravo kave se jim lahko prilagodimo. Ledena kava bo zagotovo prava izbira za vroče poletne dni, saj vas bo osvežila in poživila.
    Preberi več
  7. Kaskara kavni čaj

    Kaskara kavni čaj oziroma Cascara Coffee Tea je pripravljen iz zunanjega ovoja kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenjuje ta rdeči zunanji ovoj.
    Preberi več
  8. Nasveti za nakup najboljših kav

    Nakup kave za domače gospodinjstvo s tretjim valom kave, ki počasi zajema tudi Slovenijo, postaja vedno večji izziv. Ob nakupu se pojavljajo vprašanja od kod kava prihaja, katere sorte zrn so v njej, kdaj je bila spražena, kateri so okusi, ki se bodo poigravali z vašimi brbončicami, kako kavo pripraviti?
    Preberi več
  9. Praženje kave z nove perspektive

    Spoznajte pot, ki jo kavno zrno doživi v pražarni. To pot nazorno prikazuje nov dokumentarni film, ki so ga posneli s pomočjo kamer, ki so jih spustili v stroj za praženje. Video je vreden ogleda.
    Preberi več