Zakaj je Festival kave Vrhnika poseben?

Festival kave Vrhnika je poseben, saj vsako leto nudi priložnost slovenskim mikro pražarnam in drugim ponudnikom raznolikih kavnih izdelkov, da se lahko predstavimo. Kave, ki jih lahko obiskovalci degustirajo in preizkušajo, so posebne, kakovostne in jih ne najdemo na slovenskih trgovskih policah.

Festival pa je poseben tudi zato, ker ima posebne goste, ki so mojstri na svojem področju. Dogodek je v preteklih letih že gostil svetovnega prvaka v pripravi turške kave Konstantinosa Komninakisa iz Grčije, Janeza Bratovža, ki je povezal kavo in kulinariko, letos sta poseben pečat s svojimi mojstrovinami dodali Carmen Clemente, svetovna prvakinja v umetnosti latte art, in Tjaša Rogelj, državna prvakinja v latte art.

Festival kave je vsako leto boljši

Festival kave Vrhnika je vsako leto boljši in se lahko glede na kakovstno izvedbo in vsebino primerja s kavnimi festivali v evropskih in svetovnih prestolnicah. Piko na i festivalu dodajo še vse spremljajoče aktivnosti, med katerimi vsakdo najde kaj zase, ne glede na starost ali vpetost v kavni svet.

V imenu pražarne Escobar hvala vsem, ki ste obiskali Festival kave Vrhnika 2022! In hvala vsem, ki ste se ustavili na naši stojnici!

 

Foto galerija 6. Festivala kave Vrhnika:

Na Vrhniki je po kavi dišalo v soboto, 10. septembra. 

Letos je bila rdeča nit dogodka umetnost latte art. Obiskovalci so lahko uživali v kreacijah Carmen Clemente, svetovne prvakinje v umetnosti latte art 2022.

Razširjena ekipa Escobar. Od leve proti desni: Omar, Katja in Biljana ter Janez iz Kavarne Natura v Ljubljani.

Vir fotografij: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika