Nasvet za pripravo okusne in aromatične hladno varjene kave

Za pripravo odlične kave ne potrebujete vrele vode. Priprava hladno varjene kave je preprosta. Ker kava nikoli ne pride v stik z vročo vodo, je končni okus precej drugačen, kot če bi vročo kavo ohladili. Pri hladnem postopku, torej pripravi s hladno vodo, pa kava razvije bolj nežen, rahlo sladek okus. Zvarite svoj cold brew ekstrakt v treh korakih.

Potrebujete

Korak 1

Priprava – 150 g sveže grobo mlete kave stresite v posodo ter jo prelijte s 1000 ml hladne vode. Dobro premešajte, da vsa kava pride v stik z vodo.

Korak 2

Namakanje – postavite v hladilnik in pustite, da se kava namaka približno 16 ur.

Korak 3

Filtriranje – mešanico kave in vode precedite. Lahko uporabite navadno čisto bombažno krpo, za čist cold brew brez kavne usedline pa vam priporočamo uporabo papirnatega filtra.

Namig: Pripravljen koncentrat po okusu razredčite s hladno vodo, mlekom ali dodajte kocke ledu. V hladilniku ga lahko hranite teden dni. Cold brew je primernejši za pripravo ledene kave, saj je okus napitka bolj intenziven, ne izgubi prijetne ostrine, tudi če dodamo led ali mleko.