EKOKAFE

V pražarni Escobar želimo s svojim načinom dela in nakupom surovin pozitivno vplivati na našo prihodnost in na prihodnost našega planeta. Na tak način podpiramo pridelovalce, ki želijo gojiti kakovostno kavo, in obenem našo ponudbo bogatimo s kavami, ki so zdrave, 100-% sledljive in sezonske.

Vrhunskim kavam s poreklom smo dodali še certificirane kave iz ekološke pridelave! Stkali smo tudi prijateljstvo z ekipo Ekosnedek, ki ima v ponudbi kakovostne in ekološke izdelke slovenskega porekla. Skupaj vam predstavljamo inaš nov produkt EKOKAFE.

EKOKAFE je kava s poreklom iz Nikaragve, iz pokrajine Madriz, kjer je glavna dejavnost kmetij pridelovanje kave. Rio Coco je ena izmed najpomembnejših rek, ki prečka pokrajino San Juan, zato sta pokrajina in tudi kava s tega območja zaznamovani z njenim imenim, ob rečnih pobočjih je največ kavnih nasadov. Osem kavnih kmetij na tem območju je združenih v kooperativo San Juan del Rio Coco, ves pridelek je iz certificirane ekološke pridelave. Kava v kavnih nasadih je sort Caturra, Catimor, Catuai in Bourbon. Kavovci rastejo na višini 1500 m nad morjem in v senci gozdnih dreves, kar zagotavlja kakovost pridelka ter hábitat za različne vrste ptic.

Gre za trajnosten način pridelave kave, ki omogoča, da bodo tudi prihodnje generacije na tam območju lahko pridelovale kakovostno kave. Skrb za naš planet je pomembna, saj je edini, na katerem uspeva kava.

Kavo EKOKAFE najdete na policah izbranih Mercatorjevih prodajaln po Sloveniji. Prodajalne, ki imajo v ponudbi EKOKAFE najdete na EKOKAFE SPLETNI STRANI.