Tokrat vam predstavljamo arome in okuse Latinske Amerike. Naj obogatijo tudi v vaš kavni ritaul.
Kava Salvador La Providencia ima note marelice in tropskega sadja, ki se povežejo v cvetlične okuse. Skodelica kave, ki se prileže v kateremkoli delu dneva. Z mlekom ali brez.

O kavni kmetiji La Providncia

Kmetija La Providencia se nahaja blizu mesta Tacuba, v regiji Ahuachapan, v zahodnem delu Salvadorja. Kavovci rastejo med 1.100 – 1.300 metri nadmorske višine in skupno obsegajo 70 hektarjev. Kavna kmetija La Providencia je v lasti Fernanda Alfara in Joseja Enriquea Gutierreza, oba sta pridelovalca kave četrte generacije. Ogromno znanja sta prejela iz okolja, v katerem sta odraščala, pred sedmimi leti pa sprejela odločitev, da se osredotočita na pridelavo kakovostne kave. Danes lahko tudi vi okusite pridelek, ki je rezultat njune predanosti, znanja in skrbnega dela.

Sorta in način procesiranja

Letos smo se v pražarni Escobar s kmetije La Providencia odločili za nakup sorte, ki je 100 % Caturra, kavna zrna pa so procesirali po postopku Black Honey.
To je postopek, ko kavnim češnjam odstranijo zunanji sadni sloj in nato zrna brez pranja z ostanki sadnih ovojnic na njih, razprostrejo po lesenih konstrukcijah, ki so namenjene sušenju. Tako obdelana zrna med sušenjem konstantno obračajo, da preprečijo prekomerno fermentacijo.Lesene konstrukcije so zelo podobne lesenim afriškim posteljam, dvignjene so od tal in omogočajo optimalno kroženje zraka.
Zadnja faza sušenja poteka na betonskih dvoriščih. Sušenje poteka približno 22 dni. Ves ta čas je treba postopek sušenja skrbno spremljati, da poteka enakomerno, kar je bistvenega pomena za usklajene okuse v kave v skodelici.

Nakup kave Salvador La Providencia