Kaskara kavni čaj oziroma Cascara Coffee Tea je pripravljen iz zunanjega ovoja kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenuje ta rdeči zunanji ovoj. Kavni čaj ima nežen rahlo saden okus.

Potrebujete
10 g kaskare
200 ml vode
čajnik
Korak 1
Segrejte vodo do 90 - 95 stopinj (malo pod vreliščem oziroma vrelo vodo pustite stati 30 s, da temperatura pade za 5 – 10 stopinj)
Korak 2
V čajnik ali lonček stresite 10 g kaskare. Prelijte z 200 ml vode. Razmerje za najboljši okus je 5 g kaskare in 100 ml vode.
Korak 3
Pustite stati 4 min in precedite. Čaj je pripravljen!
Kavni čaj označuje nežen sadni okus z notami vrtnic, hibiskusa, rdečega ribeza, manga ali celo tobaka. Kavni čaj vsebuje kofein, a precej manj kot kava – najmočneje pripravljen čaj vsebuje okoli 110 mg/l kofeina, v kavi pa ga je med 400 in 800 mg/l.
Zanimivo je, da so kavni čaj pili že v starem Jemnu, od koder kava izvira. Dodali so mu malce ingverja in cimeta. Ščepec cimeta in ingverja se k čaju odlično podata – preizkušeno.