Če bi želeli malce posladkati, vam predlagamo, da si izberete eno izmed vrhunskih Escobar kav in si poleg pripravite še odličen domači tiramisu.

 

Recept za domači tiramisu je zelo enostaven, ampak za vsak primer našega delimo z vami. ✅

Za 8 porcij/kozarcev:

▫️1 paket piškotov (priporočamo Plazma)

▫️300 ml ohlajene kave (priporočamo drip kavo, ki nima usedline)

▫️3 jedilne žlice Amareta

▫️4 jajca

▫️100 g sladkorja v prahu

▫️1 zavitek vaniljevega sladkorja

▫️500 g maskarponeja

▫️kakav v prahu

 

Postopek:

1. V večjo posodo nalomite piškote in jih prelijete z mešanico kave in amareta. Med tem ko se piškoti namakajo, pripravite kremo.

2. Z mešalnikom penasto umešate rumenjake, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Potem nežno z metlico postopoma umešamo še maskarpone in nazadnje še beljakov sneg, da dobimo kremo z rahlo teksturo.

3. Serviramo v kozarce, tako da najprej na dno položimo nekaj namočenih piškotov, sledi plast kreme, nato ponovno dodamo plast namočenih piškotov, ki jo pokrijemo še z zadnjo plastjo kreme.

4. Tiramisu vsaj za 8 ur postavimo v hladilnik, preden ga serviramo, ga za dekoracijo potresemo s kakavom v prahu.

 

Bon apetit!