Več let zapored so kave s kavnih nasadov družine Vides iz regije Huehuetenango v naši ponudbi. Bolj zavzeti kavopivci se boste spomnili okusov El Panal in Alto Refugio.

Kava je pridelana na kavnih nasadih v lasti družine Vides, ki si zasluži spoštovanje, saj kavo prideluje že več generacij, ki delo prednikov nadgrajujejo z inovacijami. Rezultat so zelo kakovostne kave s poreklom, v katerih je moč okusiti skrb in predanost.

V naši pražarni obožujemo kavo Gvatemala Finca Granada, pripravljeno na drip način s Hario V60, vendar vas bo kava navdušila ne glede na to, na kakšen način si jo boste pripravili, tudi v espressu je odlična.

Priporočilo pražarja Omarja

Če potrebujete dodaten razlog, da vzljubite Gvatemalo, so tu še besede našega pražarja Omarja: »To, da sem ljubitelj srednjeameriških kavnih okusov, ni več skrivnost. Kljub temu da je šele začetek leta, se upam trditi, da bo Gvatemala med TOP 5 kavami letošnjega leta po mojem izboru. Odlični okusi te kave so rezultat več elementov, ki se med seboj prepletajo – izjemne mikro klime v regiji Huehuetenango v kombinaciji s skrbnim upravljanjem kmetije družine Vides ter osredotočenostjo na pridelavo in sledljivost lotov od zrna do skodelice.«

Kava Gvatemala Finca Granada je naravno procesirana s sušenjem na soncu.

Ima uravnoteženo telo ter sadne okuse

  • pomaranče in
  • jagodičevja,
  • v pookusu pa pridejo do izraza sladke note melase.

Kava, ki zagotovo izstopa iz povprečja in si jo boste zapomnili, zato vam priporočamo, da pripravite svojo najljubšo skodelico in jo napolnite – do vrha.