Specialty kava s poreklom Brazilija SITIO Cachoeira
Specialty kava s poreklom Brazilija SITIO Cachoeira
Vrsta kave
Kava s poreklom

Brazilija SITIO CACHOEIRA

Sitio Chacoeira je brazilski mikro lot, ki navduši z uravnoteženim sadno čokoladnimi okusi v skodelici.
Aroma / okus
suho sadje / lešniki / temna čokolada
Poreklo in nadmorska višina
Alto Jequitibá, pokrajina Caparaó Mountains; Brazilija, 1270 m
Že za 3,95 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Brazilija SITIO CACHOEIRA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Lastnik kavnega nasada Sitio Cachoeira je Alexandre Mattos dos Santos. Njegov kavni nasad obsega le tri hektare, letno pridelajo približno 120 vreč pridelka (69 kg).

Lastnik in njegova žena Leandra sta se leta 2015 odločila, da bosta v kavnem nasadu začela pridelovati kave, ki se uvrščajo v specialty segment. Ker nista imela dovolj lastnega znanja s pridelavo vrhunskih kav, sta po pomoč pristopila k lokalnemu združenju pridelovalcev specialty kav. V štirih letih jim je uspelo narediti velik napredek v kakovosti pridelka.

Kava sorte Red Catuai pridelana v sezoni 2019 in 2020 v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk.

Kavo v kavnem nasadu Sitio Cachoeira, ki je ime dobil po majhnem slapu v bližini (brazilsko cachoeira pomeni slap), obirajo selektivno. Ročno obirajo le zrele kavne češnje, ki jih nato sušijo na soncu na dvignjenih lesenih konstrukcijah, t. i. posteljah. Sušenje traja približno pet tednov, nato pa kava pred nadaljnjo predelavo še 30 do 40 dni počiva. 

Brazilija pridela ogromno kave, vendar le peščica kavnih pridelovalcev dosega vrhunsko kakovost. Tudi Alexandre s svojim majhnim kavnim nasadom uvršča mednje, s svojim trudom in željo po še višji kakovosti, tlakuje pot Braziliji v svet vrhunskih kav.

Veseli smo, da bomo nekaj vreč letošnjega pridelka iz kavnega nasada Sitio Cachoeira, spražili tudi v naši pražarni ter vam predstavili najboljše kavne okuse Brazilije.

Brazilija SITIO CACHOEIRA map
Oznaka na zemljevidu
Brazilija SITIO CACHOEIRA