Specialty kava s poreklom Burundi MASHA
Specialty kava s poreklom Burundi MASHA
Vrsta kave
Kava s poreklom

Burundi MASHA

Kava Burundi Masha bo v vašo skodelico prinesla najboljše kavne okuse osrednje Afrike. Eleganca sadnih okusov, nagrajena s Skodelico odličnosti na nacionalni ravni (Cup of Excellence National Winner).

Aroma / okus
med, citrusi, tangerine
Poreklo in nadmorska višina
procesirna postaja Masha, regija Kayanza / Afrika, Burundi, 1.700 m

OBVESTILO O ODSOTNOSTI

Ekipa Escobar bo med 01. in 10. avgustom na počitnicah. Za dobavo/prevzem kave pred 01. avgustom vas prosimo, da naročilo oddate vsaj do srede, 29. julija. Vsa naročila, prejeta po 29. juliju ali v času odsotnosti bomo pripravili in dobavili po 11. avgustu.

Že za 3,50 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Burundi MASHA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Burundi je dežela z dolgo tradicijo pridelave kave. Visoke nadmorske višine, številni vulkanski vrhovi z vulkansko prstjo ter obilne padavine nudijo zelo dobre pogoje za vzgojo zelo kakovostnih in eksotičnih kav. V Burundiju ni velikih kavnih plantaž, kava se goji na manjših družinskih kmetijah, kmetje pa svoje pridelke pripeljejo do najbližje predelovalne oziroma procesirne postaje (washing station).

Ena izmed teh postaj je tudi Masha, po kateri je kava iz okoliškega območja dobila ime. Nahaja se v regiji Kayanza na severu Burundija, blizu meje z Ruando. Zgrajena je bila leta 1989. Vsa kava, ki se procesira na postaji Masha, je pridelana na družinskih posestvih, ki imajo v lasti povprečno 300 kavovcev. Kakovci rastejo na zelo rodovitni vulkanski zemlji, padavine pa dosežejo do 1300 mm letno.

Pridelovalci sveže obrano kavo navadno še vedno dostavljajo peš ali na kolesih. Na pralni postaji pridelek ločijo glede na izvor (kmetijo) in glede na datum obiranja. Preden gre v nadaljno obdelavo morajo kmetje namreč dobiti zeleno luč vodje obrata. Na ta način se zagotavlja kakovost in sledjivost. Kavne češnje nato namočijo v bazenih ter ročno odstranijo defekte, sledi odstranjevanje zunanjih ovojev, fermentacija in sušenje na afriških posteljah.

Kava Burundi Masha je pridobila tudi naziv Skodelica odličnosti na nacionalni ravni (Cup of Excellence National Winner).

V skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 84 točk.

Zemljevid Burundi
Oznaka na zemljevidu
Burundi MASHA

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas