Vrsta kave
Kava s poreklom

Gvatemala FINCA GRANADA

Kava ima uravnoteženo telo ter sadne okuse pomaranče in jagodičevja, v pookusu pa pridejo do izraza sladke note melase. Kava, ki zagotovo izstopa iz povprečja in si jo boste zapomnili.
Aroma / okus
pomaranča / jagodičevje / melasa
Poreklo in nadmorska višina
Huehuetenango, La Libertad, 1.500 - 1.800 m
Že za 4,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Gvatemala FINCA GRANADA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Zgodba o kavi je Finca Granada se je začela leta 1958, ko Jorge Vides, po poklicu zdravnik in dirketor državne bolnišnice v občini Huehuetenango, kupil kos rodovitne zemlje. Sledil je namreč svojim sanjam, da bi imel lasten kavni nasad, v katerem bo prideloval odlično kavo.

Ko je vstopil v kavni svet, se je učil tudi dela in vrednot, predvsem pa je sledil svojim sanjam, kako ustvariti kakovosten pridelek.

Na zemljišču je kmalu zasadil kavovce sort

  • Caturra
  • Bourbon
  • Catuai

in se z vso skrbnostjo lotil pridelave kave.

Zaposlil je tudi strokovnjake, ki so pomagali vzpostaviti sistem pridelave, ki prijazen do ekosistema, vodnih virov in ohranja gozdove in naravno rastje na območju kavnih nasadov.

Vodenje in delo na kavnih nasadih je prevzela naslednja generacija družine Vides, vendar način dela in vrednote ostajajo.

Kava uspeva na rodovitnih tleh, raste v senci in kavne češnje so ročno obrane. Pri obiranju pridelka pomagajo sezonski delavci, ki jih družina Vides najame. Ta lot je procesiran na naravni način s sušenjem na soncu. Kavne češnje se sušijo na betonskih dvoriščih do štiri tedne.

Ko smo prvič okušali kavo Finca Granada, nam je zlezla pod kožo, njeni okusi namreč izstopajo iz povprečja.

Izbrano za vas