Vrsta kave
Mešanica kav

Hišna mešanica BREZKOFEINSKA

Kavo zaznamuje malo kavnih kislin in polno telo. Kofein je kavi odvzet po metodi Swiss Water Decaf ®, brez uporabe škodljivih kemikalij v procesu dekofeinizacije.

Aroma / okus
čokolada / lešniki / mandelj / slad / pražena žita
Že za 3,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Hišna mešanica BREZKOFEINSKA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

O kavi

Po večkratnem premisleku smo se opogumili in v ponudbo dodali brezkofeinsko kavno mešanico.

Kofein je kavi odvzet po metodi Swiss Water Decaf ®, brez uporabe škodljivih kemikalij v procesu dekofeinizacije. Pri tej metodi odstranijo 99,9 % kofeina iz kavnega zrna.

Zato je brezkofeinska kava primerna tudi za tiste, ki zaradi zdravstvenih ali katerih koli drugih razlogov, ne smete uživati kofeina.

Nas sta predvsem prepričala zelo naraven okus kave in njeno žametno telo.

Kaj je Swiss Water Decaf metoda?

Swiss Water Decaf je metoda, ki se uporablja za dekofeinizacijo kavnih zrn brez uporabe kemikalij.

V sedemdesetih letih 20. stoletja ga je uvedlo podjetje Swiss Water Decaffeinated Coffee Company in od takrat je postal eden najbolj priljubljenih načinov za proizvodnjo kave brez kofeina.

Tukaj je poenostavljen opis postopka, s katerim se iz nepraženih kavnih zrn odstrani 99,9 % kofeina:

  1. Nastanek vodnega ekstrakta za dekofeinizacijo: Postopek se začne z namakamnjem nepraženih kavnih zrn v vroči vodi. Iz zrn se v vodo izločijo vse topne komponete, vključno s kofeinom.
  2. Ekstrakcija kofeina: po namakanju se v vodi nahajajo vse topne spojine kave in kofein. Ta voda, znana kot "Green Coffee Extract" (GCE), se nato spusti skozi poseben filter, imenovan karbonski filter. Ta filter zajame molekule kofeina, vse ostale topne snovi pa ostanejo v vodi. V prvem koraku je torej nastal vodni ekstrakt brez kofeina (GCE), ki je sedaj je pripravljen za nadaljno uporabo.
  3. Dekofeinizacija: GCE, ki je brez kofeina, se uporablja za namakanje nove serije zelenih kavnih zrn. Ker GCE še vedno vsebuje topne kavne snovi, se le te zaradi nasičenosti vodnega ekstrakta iz kavnih zrn ne izločijo, izloči se le kofein.
  4. Namakanje in dekofeinizacija: Kavna zrna se namakako približno 8 do 10 ur. V tem času se iz kavnih zrn izloči 99,9 % kofeina, ostale topne snovi se ne izločijo, kar pomeni, da kavna zrna ohranijo večino prvotnega okusa.
  5. Sušenje in pakiranje: Ko je postopek dekofeinizacije končan, se zrna vzamejo iz GCE, nato se posušijo in zapakirajo za distribucijo.