Facebook Pixel
Specialty kava s poreklom Honduras ARUCO
Specialty kava s poreklom Honduras ARUCO
Vrsta kave
Kava s poreklom

Honduras ARUCO

Kava s kooperative Aruco iz Hondurasa je mikro lot redke kavne sorte Obata. Trenutno prva izbira našega pražarna Omarja. Priporočamo ga vsem kavnim gurmanom, saj gre za neponovljiv okus, ki ga morate okusiti.
Aroma / okus
rozine / mandarine / sladkorni trs / karamela
Poreklo in nadmorska višina
kooperativa Aruco, regija Corquin, Honduras, Srednja Amerika, 1.500 m
Že za 4,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Honduras ARUCO

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Kooperativo Aruco, od koder prihaja odlična kava, smo prvič obiskali leta 2018. Od takrat naprej so mikroloti različnih pridelovalcev kave stalnica v naši ponudbi.

Združenje kavnih pridelovalcev Café Aruco domuje v pokrajini Corquin v zahodnem delu Hondurasa. Ime je dobilo po reki Aruco, ki pokrajini Corquin daje življenje. Ni naključje da je kooperativa dobila enako ime kot reka, saj tudi kooperativa Aruco daje življenje lokalni skupnosti. Podpira izobraževalni in zdravstveni program ter pomaga pri razvoju treh zdravstvenih centrov in sofinanciranjem dvojezičnega izobraževanja v osnovni šoli.

Kooperativa Aruco prav tako izobražuje in finančno podpira pridelovalce kave, da zboljšujejo kakovost svojega pridelka in vsakdanjega življenja.

Kooperativo vodi izkušen pridelovalec kave Donaldo Rafael Gonzales Fiallos in lahko rečemo tudi naš prijatelj, saj smo v teh letih spletli tako poslovne kot prijateljske vezi.

Pridelki oziroma mikroloti z okoliških kavnih nasadov, katerih lastniki so del kooperative Aruco, so po obiranju pripeljani na skupno točko, pred upravno stavbo kooperative Aruco, kjer jih procesirajo, pakirajo in pripravijo za izvoz.

Kave rastejo na nadmorskih višinah med 1.000 in 1.600 metri. Povprečne letne temperature se zaradi visokih nadmorskih višin gibljejo med 11 in 16 stopinjami Celzija. Gojijo kave različnih sort Catuai, Caturra, Parainema, IHCAFE90, Lempira in Maragogipe.

Trenutno imamo s kooperative Aruco v ponudbi kavo pridelovalca Danilo Fuentes Medina. Kava je redke sorte Obata. Gre za naravno procesirano kavo s sušenjem na soncu.

Kavovci v njegovem kavnem nasadu so pravzaprav podrastje gozdnatih pobočji, višja drevesa nudijo zavetje in potrebno senco kavovcem.

Kako je potekal naš obisk leta 2018 in kako živijo kavni pridelovalci združeni v kooperativo Aruco, si lahko pogledate v tem videu.

 


Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas