Kava s poreklom Honduras Capucas
Kava s poreklom Honduras Capucas Kava s poreklom Honduras Capucas, obisk kooperative iz pražarne Escobar Kava s poreklom Honduras Capucas, obisk kooperative iz pražarne Escobar Kava s poreklom Honduras Capucas, obisk kooperative iz pražarne Escobar
Vrsta kave
Kava s poreklom

Honduras CAPUCAS BIO kava

Kave z mikro nasadov kooperative Capucas v zahodnem delu Hondurasa so stalnica v ponudbi iz naše pražarne. Dodali smo tudi certificirano EKO kavo s te kooperative, ki je v celoti pridelana na naraven način v skladu z ekološkimi standardi. V kavi prevladujejo karamelni in oreškasti okusi.
Aroma / okus
oreh / karamela
Poreklo in nadmorska višina
Capucas, pokrajina Santa Rosa de Copan, 1700 m
Že za 3,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Honduras CAPUCAS BIO kava
Izberi interval
Podrobnosti naročnine

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Kooperativo Capucas smo prvič obiskali v aprilu 2016. Kave z mikro nasadov kooperative Capucas v zahodnem delu Hondurasa so stalnica v ponudbi iz naše pražarne. Dodali smo tudi certificirano EKO kavo s te kooperative, ki je v celoti pridelana na naraven način v skladu z ekološkimi standardi.

Zgodovina pridelave kave sicer sega že v leto 1885, ko je prve kavovce na tem območju zasadil Atanacio Rodolfo Romero, pradedek sedanjega vodje kooperative Omarja Rodrigueza. Kavo in tobak so najprej gojili zgolj za lastne potrebe. 75 let kasneje je njegov vnuk, oče Omarja Rodrigueza, družinski kavni nasad razširil, pridobil je tudi novo znanje ter tako pridelavo kave dvignil na profesionalni nivo. S pridelavo kave se je začelo preživljati vedno več družin v okolici. Leta 1999 je Omar Rodriguez, pravnuk Atanacia Rodolfa Romera, ustanovil kooperativo Capucas, katere namen je povezovati male pridelovalce ter na ta način dvigniti kakovost pridelave in odličnost pridelka. Kooperativa pomaga uresničevati in financirati razvojne projekte ter promovirati skupno blagovno znamko Capucas na trgu kave. Obenem pa tudi dvigovati kakovost življenja in izobraževati lokalno skupnost.

V skoraj desetletju delovanja je kooperativa dobila že skoraj 700 članov, ki sodelujejo pri udejanjanju njene vizije. »Še vedno imamo veliko potenciala, da izboljšamo naše delo« pravi ustanovitelj in predsednik Omar Rodriguez. »Prav to, da smo majhni in povezani, je naša garancija, da lahko svoje delo opravimo vedno boljše ter na ta način zagotovimo odličen produkt.«

Kava s kooperative Capucas je pridelana brez uporabe umetnih gnojil in ima podeljena certifikata:

  • Organic product
  • Rainforest Alliance.

Od nasada do skodelice

Pridelovalci kave s kooperative so krasni ljudje, ki prisegajo na kakovost in na kmetovanje, prijazno naravi. Veseli smo, da smo lahko člen verige, ki se začne v njihovih kavnih nasadih in konča v vaši kavni skodelici. Na ta način prinašamo v vaše domove kakovostno ekološko kavo, ki izpolnjuje zahtevne prakse ekološke pridelave in predelave, obenem pa verigo držita skupaj tudi srčnost in pozitivna energija, vseh nas, ki smo vpeti v njo.

Naš obisk kooperative Capucas leta 2016

Izbrano za vas