The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.
Kaskara – čaj iz ovojev kavnih plodov, je nežnega sadnega okusa in je drugačen od okusa kave, za poživitev vsebuje tudi kofein, vendar manj kot ga ima skodelica kave.
Kaskara (Cascara) je kavni čaj; osnova zanj pa je pripravljena iz zunanjega ovoja kavnih češenj. Ovoj češenj ločijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo.
Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenuje ta rdeči zunanji ovoj.
Najbolj preprosta receptura za pripravo okusnega čaja v le nekaj korakih:
Korak 1: segrejte vodo do 90 - 95 stopinj (malo pod vrelišče oziroma vrelo vodo pustite stati 30 s, da temperatura pade za 5 – 10 stopinj)
Korak 2: V čajnik ali posodo dodajte 20 g kaskare
Korak 3: Prelijte s 400 ml vode
Razmerje za najboljši okus je 5 g kaskare in 100 ml vode.
Korak 4: Pustite stati 4 min in precedite.
Korak 5: Čaj je pripravljen!
Zanimiva je tudi dolga zgodovina napitka, saj so kavni čaj pili že v starem Jemnu, od koder kava izvira. Dodajali so mu tudi malce ingverja in cimeta.
Recepture
Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.