Facebook Pixel
EKO kava s poreklom Nikaragva San Juan del Rio Coco
EKO kava s poreklom Nikaragva San Juan del Rio Coco
Vrsta kave
Kava s poreklom

Nikaragva SAN JUAN DEL RIO COCO

EKO kava iz certificirane ekološke pridelave.
Aroma / okus
grozdje / čokolada / citrusi
Poreklo in nadmorska višina
San Juan del Rio Coco, Madriz, Nikaragva, 1500 m
Že za 3,95 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Nikaragva SAN JUAN DEL RIO COCO

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

V pražarni Escobar želimo s svojim načinom dela in nakupom surovin pozitivno vplivati na našo prihodnost in na prihodnost našega planeta. Na tak način podpiramo pridelovalce, ki želijo gojiti kakovostno kavo, in obenem našo ponudbo bogatimo s kavami, ki so zdrave, 100-% sledljive in sezonske.

Kakovostnim kavam s poreklom smo dodali EKO kave iz certificirane ekološke pridelave. Kava Nikaragva San Juan del Rio Coco prihaja iz pokrajine Madriz, kjer je glavna dejavnost kmetij pridelovanje kave. Rio Coco je ena izmed najpomembnejših rek, ki prečka pokrajino San Juan, zato sta pokrajina in tudi kava s tega območja zaznamovani z njenim imenim, ob rečnih pobočjih je največ kavnih nasadov. Osem kavnih kmetij na tem območju je združenih v kooperativo San Juan del Rio Coco, ves pridelek je iz certificirane ekološke pridelave. Kava v kavnih nasadih je sort Caturra, Catimor, Catuai in Bourbon. Kavovci rastejo na višini 1500 m nad morjem in v senci gozdnih dreves, kar zagotavlja kakovost pridelka ter hábitat za različne vrste ptic.

Gre za trajnosten način pridelave kave, ki omogoča, da bodo tudi prihodnje generacije na tam območju lahko pridelovale kakovostno kave.

Skrb za naš planet je pomembna, saj je edini, na katerem uspeva kava.

Nikaragva SAN JUAN DEL RIO COCO map
Oznaka na zemljevidu
Nikaragva SAN JUAN DEL RIO COCO

Izbrano za vas