Facebook Pixel
Specialty kava s poreklom Nikaragva UN REGALO DE DIOS
Specialty kava s poreklom Nikaragva UN REGALO DE DIOS
Vrsta kave
Kava s poreklom

Nikaragva UN REGALO DE DIOS

Kava ima srednje močno teksturo/telo, v kavi prevladujejo sadne arome ter okusi lešnikov, suhih sliv in karamele v pookusu. Dobesedno božje darilo (špansko Un Regalo de Dios).

Aroma / okus
lešniki / karamela / suhe slive
Poreklo in nadmorska višina
kavni nasad Un Regalo de Dios, Mozonte, regija Nueva Segovia, 1.350 - 1.400 m
Že za 3,80 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Nikaragva UN REGALO DE DIOS

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Lastnik farme Un Regalo de Dios je Luis Alberto Balladarez Moncada. V izboljšave in razvoj svojega posestva vlaga, od kar ga je dobil v last. Ime kavnega nasada Un Regalo de Dios v prevodu dobesedno pomeni »Darilo Bogov« in glede na pridelek, ni težko razumeti, zakaj je lastnik Luis Alberto tako poimenoval kavni nasad. Nahaja se v bogato poraslem gorskem gričevju blizu mesta Mozonte, na nadmorskih višinah 1.350 – 1.400 metrov. Od približno skupno 450 hektarjev, kolikor jih zajema celotna farma, je okoli 90 hektarjev namenjenih pridelavi kave.

Zrele kavne češnje sorte Yellow Catuai v nasadu obirajo ročno. Ko so kavne češnje obrane, fermentirajo brez dodajana vode, saj bi hladna voda upočasnila fermentacijo. Proces fermentacije poteka po tradicionalnem postopku s sušenjem obranih kavnih češenj na soncu. S to metodo procesiranja Luis Alberto poviša raven sladkobe v kavnih zrnih, kar je zaznati v aromah in okusih kave v skodelici.

Zemljevid Nikaragua
Oznaka na zemljevidu
Nikaragva UN REGALO DE DIOS

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas