Specialty kava s poreklom Peru MAYAR
Specialty kava s poreklom Peru MAYAR
Vrsta kave
Kava s poreklom

Peru MAYAR

Posebna kava z zelo močno in specifično aromo, ki jo je težko pozabiti. Peru Mayar je prva specilaty kava v naši ponudbi pridelana v skladu z načeli permakulture perjuskih staroselcev Yanesha.
Aroma / okus
karamela / čokolada / tofi / melasa
Poreklo in nadmorska višina
Tingo Oxapampa, Pasco, Peru, 1.900 m
Že za 4,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Peru MAYAR

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Peru Mayar je kava soustvarjena z naravo, pridelana po načelih permakulture, in sicer izpod rok avtohtone skupnosti perujskih staroselcev Yanesha v regiji Oxapampa.

Pridelava kave poteka brez uporabe umetnih gnojil in škropiv. Kava pridelana v naravnem okolju Amazonskega deževnega gozda, je specialty kava, ocenjena s 87 točkami v skladu s protokolom okušanja kave Svetovne organizacije za kavo.

Lot Mayar je sestavljen iz mikrolotov v lasti več posameznih pridelovalcev, in sicer kmeta Marciala Ortiz Epiritu in njegove hčerke Milagros, njegovih bratov Eduarda in Manola ter sorodnikov iz družine Charo (Rosario Colina, Mary in Sandra Montejo, Pablo Soto Ballesteros, Ricardo Frey, Samuel Gonzales, Irma Colina, Rosalia Ortiz Espiritu, Mariela Lale Machari).

Pridelano in ročno obrano kavo delno fermentirajo ter jo nato operejo. Sušenje poteka izključno na soncu, brez mehanskega sušenja.

Lot sestavlja več različnih sort kave Arabica, in sicer Catimor, Caturra, Gran Colombia, Costa Rica 95, Typica.

Verjamemo, da z nakupom kav kot je perujski Mayar spreminjamo svet na bolje! Podpiramo trajnostni razvoj in boljše življenje lokalnih pridelovalcev v Peruju. Tudi vaš nakup prispeva k temu, obenem pa je okus kave vreden truda in denarja. Dvojna zmaga!

Zemljevid Peru
Oznaka na zemljevidu
Slika Peru