Specialty kava s poreklom Salvador Las Isabellas
Specialty kava s poreklom Salvador Las Isabellas
Vrsta kave
Kava s poreklom

Salvador LAS ISABELLAS

Po dolgem času smo na naše prodajne police ponovno postavili kavo sorte Pacamara, ki je ena naših najljubših sort. Na Las Isabellas je bilo vredno počakati!
Aroma / okus
črni ribez / mango / papaja / tofi
Poreklo in nadmorska višina
Apaneca, pokrajina Ahuachapan; Salvador, 1200 – 1430 m
Že za 4,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Salvador LAS ISABELLAS

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk.

Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca.

Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi.

V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”).

Kave iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku.