O kmetiji
Zgodba kavne kmetije Fazende Guariroba se je začela že v 19. stoletju, ko je João Ferreira Carneiro na rodovitnih tleh v pokrajini Santo Antônio do Amparo, Minas Gerais, začel vzgajati prve kavovce. Njegova strast do omamnih arom in bogatih okusov kave se prenaša iz roda v rod že pet generacij, vse do danes, ko kmetijo vodita Gabriel Lamounier Vieira in Elisa Paiva Lamounier.
Homero Aguiar Paiva, prapravnuk Joãa, je s svojo vizijo in predanostjo k družinski dediščini dodal novo poglavje. Kupil je del stoletje stare Fazenda Cachoeira in skupaj z bratom Renatom Paivo, izkušenim agronomom, skrbno izbral najkakovostnejše vrste kavovca in se z vnemo lotil pridelave kave. Tako je nastala Fazenda Guariroba, poimenovana v čast zemljiščem njunih starih staršev.
Danes je Fazenda Guariroba sinonim za odličnost. Ugodno podnebje, edinstven terroir in generacije skrbno pridobljenega znanja zagotavljajo pridelavo vrhunske specialty kave, ki navdušuje ljubitelje kave po vsem svetu. Zaradi predanosti družine Paiva je kmetija postala mednarodno priznana in pohvali se lahko tudi s prestižno nagrado Cup Of Excellence, kar potrjuje njen status najuspešnejše kmetije v regiji.
Vsak požirek kave s Fazende Guariroba ti pripoveduje zgodbo. Zgodbo o dediščini, tradiciji in ljubezni do kave, ki se prepleta skozi generacije. Pusti se očarati unikatnemu okusu in doživi brazilsko kavo, ki te bo presenetila. Nas zagotovo je.
Sorta Topazio z dvojno anaerobno fermentacijo
S Fazende Guariroba smo v pražarni Escobar letos izbrali kavo sorte Topazio, ki je svoje ime dobila po dragocenem kamnu topaz. Gre za hibrid med sortama Mundo Novo in Yellow Catuai.
Kavovci te sorte so nizki, plodovi so temno rumene barve, ki zorijo enakomerno, oboje olajša delo v sezoni obiranja.
Letošnji pridelek kave sorte Topazio je šel skozi naravni anaerobni proces fermentacije, kar dodatno obogati okus. Kava navdušuje s cvetličnimi aromami in okusom limonine torte, marelice in lešnikov v pookusu. Ima bogato telo.
Pridelana je na skrbno izbranih legah. Zrna so ročno obrana in skrbno izbrana pod budnim očesom družine Paiva.
V pražarni Escobar pa jih pazljivo spražimo tako, da se razvijejo okusi, ki jih nepražena zrna prinašajo v našo pražarno. Kava je pražena v majhnih serijah, da zagotovimo svežino in poln okus.
Uživaj v tej vrhunski specialty kavi skupaj z nami.