Vrsta kave
Kava s poreklom

Osnovni degustacijski paket 3x50 g

Bi se rad spoznal s kavami iz pražarne Escobar?

Izberi degustacijski paket treh kav s poreklom. Namenjen je degustaciji treh različnih kav s poreklom. Kave zapakiramo v zrnju ali pa prilagodimo mletje tvojemu najljubšemu načinu priprave kave.

Degustacijski paket treh kav je namenjen tudi izvedbi coffee cuppinga v domači kuhinji, s pomočjo katerega se lahko naučiš opazovanja in prepoznavanja arom in okusov v praženi kavi.

Osnovni degustacijski paket vsebuje: 

  • 1 x 50 g Brazilija Pico Mirante
  • 1 x 50 g Kolumbija Rio Magdalena
  • 1 x 50 g Indonezija Sumatra
7,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Osnovni Coffee Cupping paket 3x50 g

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Zakaj smo pripravili degustacijski paket različnih kav s poreklom?

V zadnjem obdobju so kavam z raznolikim geografskim poreklom vrata na svetovne trge široko odprta, saj jih odlikujejo geografske posebnosti kot so sestava tal, mikroklima, lega kavnih nasadov, senčna rast, ki posnema naravno okolje kavovcev.

Ljubitelji vrhunskih kav iščemo posebne okuse, zato vedno več kav s poreklom najde svoj prostor pod soncem in se ne izgubijo v kavnih mešanicah.

Pa si že kdaj poiskusil kavo z geografskim poreklom oziroma single origin kavo, ki prihaja z ene farme oziroma z enega območja?

Razlike v okusih in aromah so neprimerljive. Razišči kavne okuse in odkrij, katere kave te bolj navdušujejo – afriške, srednje ameriške, brazilske … ter katere arome in okusi v kavi te bolj prepričajo - sadni, cvetlični, čokoladni, oreškasti … Osnovni degustacijski paket je dobra popotnica za začetek tvojega raziskovanja.

Okušaj kavo v domači kuhinji kot kavni profesionalci.

V pražarni Escobar ti predstavljamo protokol okušanja kave oziroma coffee cupping za začetnike. Navodila za izvedbo najdeš v našem blog prispevku z naslovom Coffee Cupping za začetnike ali si protokol okušanje kave oglejte v 4. epizodi naše mini serije KofiTok na YouTube.

Za izvedbo Coffee Cuppinga v domači kuhinji smo zate pripravili osnovni Coffee Cupping paket, ki vsebuje:

- 1 x 50 g Brazilija Pico Mirante

- 1 x 50 g Kolumbija Rio Magdalena

- 1 x 50 g Indonezija Sumatra

Coffee Cupping paket vsebuje kave, ki smo jih predstavili v 4. epizodi KofiTok. Okušaj skupaj z nami!

Kaj je Coffee Cupping oziroma protokol okušanje kave?

Okušanje kave, mednarodno uveljavljeno tudi kot Coffee Cupping oziroma Coffee Tasting, je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave, lahko pa jo izvaja vsakdo, ki želi preko lastnih senzornih zaznav izvedeti več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom in o različnih kavnih mešanicah.

S pomočjo Coffee Cuppinga se naučimo prepoznati različne arome in okuse preko vonjanja in glasnega »srkanja« kave, s čimer se analizira oziroma prepoznava posamezne komponente kot so tekstura, sladkobe, prisotnost kavnih kislin, pookus ter uravnoteženost teh kategorij v skodelici kave.

Katero osnovno opremo potrebujemo pri okušanju kave?

Za cupping v domači kuhinji potrebujemo:

- Žlico, ki je glavno orodje Coffee Cuppinga. To je lahko cupping žlica, ki je malce bolj globoka in nam omogoča, da na enkrat zajamemo dovolj velik vzorec kave. Prav tako boš cupping odlično opravil z navadno žlico, s katero pri nedeljskem kosilu srkaš juho.

- Grelnik vode

- Tehtnico

- Mlinček, ki mora imeti opcijo nastavitve malce bolj grobega mletja, kava za cupping mora biti mleta kot groba kuhinjska sol.

- Posodico oziroma skodelico, v kateri boš pripravil kavo za cupping. Ni nujno, da imaš profesionalno cupping posodico, naj bo približno volumna 2.5 dl, tako da vanjo z lahkoto streseš 12 g kave in doliješ 200 ml vode.

- In seveda, potrebuješ še kavo. Pri izboru vzorcev kave si lahko brez omejitev. K Escobar degustacijskemu paketu lahko dodaš vzorček, ki si si ga izmenjal s prijateljem ali prijateljico. Če pa želiš z lastnimi brbončicami okusiti svetlobne razlike med okusi Specilaty kav in komercialnih kav, pa dodaj še vzorček komercialne kave …

Protokol okušanja kave smo predstavili tudi v 4. epizodi naše mini serije Escobar KofiTok. Pripravo in izvedbo si lahko pogledaš na spodnjem posnetku.