Vrsta kave
Oprema za pripravo kave

Hario V60 pripravljalnik kave

Hario V 60 je idealen pripravljalnik kave za vse, ki imajo radi dolgo in aromatično kavo. Kava je veliko bolj prijetnega in polnega okusa kot pri pripravi na turški način. Kava v skodelici je čista, brez usedline, ki v sebi skriva grenkobo.
25,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Hario V60 pripravljalnik kave

Hario V 60 je idealen pripravljalnik kave za vse, ki imajo radi dolgo in aromatično kavo. Kava je veliko bolj prijetnega in polnega okusa kot pri pripravi na turški način. Kava v skodelici je čista, brez usedline, ki v sebi skriva grenkobo.

V domači kuhinji lahko pripravite odlično skodelico kave na zelo enostaven način. Hario V 60 je drugačen od podobnih naprav, saj ima unikatno obliko, luknja na dnu pripravljalnika, v katero se združujejo spiralni utori pod kotom 60 stopinj, pa je nekoliko širša. To je idealna kombinacija, za odlično ekstrakcijo.

Pripravljalnik kave V60 je narejen iz kakovostnega stekla, ki je odporen na vročino.

Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave z V60

Čas priprave: ~ 5 min / Mletje: srednje grobo / Kava: 33 g / Voda: 500 ml

Za pripravo drip kave vam svetujemo uporabo opreme Hario, ki prihaja z Japonske, kjer že od leta 1921 izdelujejo izdelke iz stekla za pripravo čajev in kave. Hario ima čist in preprost dizajn, taka je tudi kava, ki jo pripravimo z V60.

1. Priprava – v posodi za segrevanje vode Hario Buono segrejte vodo do vrelišča. Pripravite filter Hario, prepognite ga po robu in položite v pripravljalnik. V60 postavite nad skodelico. Filter prelijte z vročo vodo, s tem se izognete morebitnemu papirnatemu priokusu v skodelici kave, obenem pa pred uporabo segrejte pripravljalnik in skodelico. Vodo zlijte iz skodelice.

 

2. Mletje – tik pred pripravo zmeljite približno 33 g kave. Kava naj bo mleta za filter pripravo, kar pomeni malce bolj grobo kot kuhinjska sol. V pripravljalnik V60 stresite zmleto kavo.

 

3. Prelivanje - temperatura naj bo čim višja, kar se da blizu vrelišču. S prelivanjem začnete takoj, ko voda v posodi ali vrelniku zavre. Z nežnim curkom prelijte kavo s 50–60 ml vode in počakajte 20–30 sekund, odvisno od količine kave, opazujte, kako živahno se iz sveže pražene kave izločajo plini. S krožnimi gibi počasi, s kratkimi premori, dolivajte vodo, prelivajte temnejše lise in se izogibajte svetlejšim ter neposrednemu stiku vode in filtra. Kavo in vodo v pripravljalniku lahko tudi nežno premešate s čajno žličko. Ko kavo čim bolj enakomerno prelijete s 500 ml vode, počakajte, da vsa voda počasi ponikne v kavo ter arome in okuse prelije v skodelico kave oziroma vrč Hario V60 Range.

Namig: Navedene količine zadostujejo za pripravo dveh skodelic kave.

Pripravljeno kavo najprej okusite brez vseh dodatkov, nežen in čist okus kave pogosto preseneti.

Drip kava je okusna in osvežujoča tudi v hladni obliki. Postavite jo v hladilnik za nekaj ur in se z njo osvežite v vročih poletnih dneh.