Specialty Coffee Cupping paket
Specialty Coffee Cupping paket
Vrsta kave
Kava s poreklom

Specialty Coffee Cupping paket 5x50 g

Okušajte kavo v domači kuhinji kot kavni profesionalci.

V pražarni Escobar vam predstavljamo protokol okušanja kave oziroma coffee cupping za začetnike. Navodila za izvedbo najdete v našem blog prispevku z naslovom Coffee Cupping za začetnike ali si protokol okušanje kave oglejte v 4. epizodi naše mini serije KofiTok na YouTube.

Za izvedbo Coffee Cuppinga v domači kuhinji smo za vas pripravili Specialty Coffee Cupping paket, ki vsebuje:

  • 1 x 50 g Brazilija Pico Mirante
  • 1 x 50 g Etiopija Banco Gotete
  • 1 x 50 g Indonezija Sumatra
  • 1 x 50 g Gvatemala Finca Granada
  • 1 x 50 g Mehika Sanutario Ixhuatlan

Okušajte skupaj z nami!

15,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Specialty Coffee Cupping paket 5x50 g

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Kaj je Coffee Cupping oziroma protokol okušanje kave?

Okušanje kave, mednarodno uveljavljeno tudi kot Coffee Cupping oziroma Coffee Tasting, je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave, lahko pa jo izvaja vsakdo, ki želi preko lastnih senzornih zaznav izvedeti več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom in o različnih kavnih mešanicah.

S pomočjo Coffee Cuppinga se naučimo prepoznati različne arome in okuse preko vonjanja in glasnega »srkanja« kave, s čimer se analizira oziroma prepoznava posamezne komponente kot so tekstura, sladkobe, prisotnost kavnih kislin, pookus ter uravnoteženost teh kategorij v skodelici kave.

Katero osnovno opremo potrebujemo pri okušanju kave?

Za cupping v domači kuhinji potrebujemo:

Žlico, ki je glavno orodje Coffee Cuppinga. To je lahko cupping žlica, ki je malce bolj globoka in nam omogoča, da na enkrat zajamemo dovolj velik vzorec kave. Prav tako boste cupping odlično opravili z navadno žlico, s katero pri nedeljskem kosilu srkate juho.

Grelnik vode

Tehtnico

Mlinček, ki mora imeti opcijo nastavitve malce bolj grobega mletja, kava za cupping mora biti mleta kot groba kuhinjska sol.

Posodico oziroma skodelico, v kateri boste pripravili kavo za cupping. Ni nujno, da imate profesionalno cupping posodico, naj bo približno volumna 2.5 dl, tako da vanjo z lahkoto stresete 12 g kave in dolijete 200 ml vode.

In seveda, potrebujemo še kavo. Pri izboru vzorcev kave ste lahko brez omejitev. K Escobar Coffee Cupping paketu lahko dodate vzorček, ki ste si ga izmenjali s prijateljem ali prijateljico. Če pa želite z lastnimi brbončicami okusiti svetlobne razlike med okusi Specilaty kav in komercialnih kav, pa dodajte še vzorček komercialne kave …

Protokol okušanja kave smo predstavili tudi v 4. epizodi naše mini serije Escobar KofiTok. Pripravo in izvedbo si lahko pogledate na spodnjem posnetku.

Izbrano za vas