Vrsta kave
Oprema za pripravo kave

Džezva Utrip kave

Džezva Utrip kave za vse, ki imate kavo v srcu.

Z džezvo si lahko pripravite odlično aromatično kavo v domači kuhinji in na avaturističnih potepanjih. 

Uporablja se lahko na vseh kuhališčih, primerna tudi za indukcijo.

Velikost: 0,7 L. Za pripravo 2 - 4 skodelic kave. 

17,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Džezva Utrip kave

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Priprava kave v džezvi je tradicionalni način priprave kave v slovenskih gospodinjstvih. Kljub številnim načinom priprave kave, ki jih je sodoben način življenja prinesel tudi v naša gospodinjstva, je prav da si občasno jutra popestrimo z nostalgijo in aromo kave pripravljene v džezvi.

Za vse ljubitelje vrhunskih kav, smo pripravili tudi nasvet za pripravo vrhunske specialty kave v džezvi.

Oglejte si jo.

 

O džezvi in emajlu

Emajlirana džezva Utrip kave je v celoti slovenski izdelek.

Uporablja se lahko na vseh kuhališčih, vključno z indukcijo. Izdelek ni primeren za mikrovalovne pečice.

Emajlirana posoda se uporablja se stoletja, njene korenine namreč segajo vse do 12. stoletja.

Poleg čudovitega izgleda in dolge obstojnosti je po raziskavah prednost emajlirane posode predvsem v zdravstveni neoporečnosti emajlirane prevleke.

Pri emajlirani posodi se na kovino nanese tanka plast stekla, ki omogoča, da vsa hrana in sestavine ohranijo njihov naravni, prvinski okus.

Gladka, stabilna površina iz stopljenega stekla je povsem brez por, kar preprečuje naselitev bakterij (je antibakterijska) in omogoča enostavno čiščenje.

Velika prednosti emajliranih prevlek je tudi, da ne povzroča alergij pri določenih skupinah ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča, da tisti, ki so nagnjeni k alergijam, uporabljajo pri kuhanju emajlirano posodo (ne vsebuje niklja).

Emajlirana površina ščiti jeklo pred korozijo in kemičnimi vplivi, zato je posoda odporna proti kislinam in lužnim snovem.

Emajlirana posoda je odporna na praske in zelo vzdržljiva, zato vas bo razveseljevala še mnogo let.

Emajlirana posoda je tudi energijsko varčna, saj kovinsko jedro omogoča, da se toplota prenaša izjemno hitro. To pomeni, da boste pri kuhanju prihranili na energiji, za segrevanje je potrebno manj časa. Takšna posoda se lahko brez težav greje na tudi na izjemno visokih temperaturah.