Vedno sveže pražena kava
V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah v skladu s povpraševanjem, saj verjamemo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn. Pražene kave nikoli ne skladiščimo, zato je kava za vsako vaše naročilo pražena in pakirana sproti. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov. Po predhodnem dogovoru je možno kavo prevzeti tudi v pražarni.
Najboljša je seveda sveže pražena kava, ki ob pravilnem pakiranju in shranjevanju ohrani polno aromo in okus tudi mesec dni po praženju oziroma pri nekaterih kavah je zaradi njihovih naravnih značilnosti polnost okusa še daljša. Za nasvet lahko vedno vprašate v naši pražarni.
Velja tudi pravilo, da mora kava po praženju počivati, saj se mora iz pražene kave izločiti ogljikov dioksid CO2, ki zelo sveže praženi kavi doda malce grenak priokus, čemur se želimo izogniti. Priporočamo, da s pripravo kave počakate vsaj štiri dni po praženju, za espresso pripravo pa še več, 8 do 10 dni. Kavo vedno kupite v zrnju, zmeljite le količino, ki jo potrebujete za pripravo, ostalo pa hranite v embalaži, tako da kava ni izpostavljena vplivom iz okolice (kisik in svetloba).