Vrsta kave
Kava s poreklom

Etiopija SIDAMO

Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce, zato je tudi stalnica v naši ponudbi. Še posebej jo priproročamo v drip, filter ali turški pripravi.
Aroma / okus
cvetlice / med / citrusi
Poreklo in nadmorska višina
regija Sidamo, Etiopija, Afrika, 1.400 - 1.800 m
Že za 3,80 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Etiopija SIDAMO
Podrobnosti naročnine

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu.

Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti.

Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter nato olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport.

Zemljevid Etiopija SIDAMO
Oznaka na zemljevidu
Etiopija SIDAMO

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas