Vrsta kave
Kava s poreklom

Kostarika TRES MILAGROS

Kava je pridelana na kavni kmetiji Tres Milagros, kar v prevodu pomeni Trije čudeži. Ta čudežna kava navduši s pristnimi kavnimi okusi. Okusi tropskega sadja, čokolade in brusnice v kavni skodelici so zelo lepo usklajeni.
Aroma / okus
tropsko sadnje / brusnice / čokolada / med
Poreklo in nadmorska višina
Dota-Tarrazu, Kostarika, Srednja Amerika, 1.650 m
Že za 5,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Kostarika TRES MILAGROS

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Kako smo našli kavo iz Kostarike?

Kave nismo našli na enem izmed kavnih potovanj, ampak lahko rečemo, da je kava našla nas, da jo lahko ponudimo tebi.

Na največjem kavnem dogodku na svetu World of Coffee v Milanu smo imeli priložnost spoznati enega izmed najbolj drznih posameznikov iz kavnega sveta. To je Camilo Merizalde. Navdušil nas je s kavami, ki so pridelane v sklopu njegovega razvojnega projekta Santuario Project v sodelovanju s pridelovalci kav iz Mehike, Kostarike, Brazilije in Etiopije. Še posebej pa nas je navdušila kava in njena zgodba iz Kostarike.

Tres Milagros - Trije čudeži

Kava prihaja s kavne kmetije Tres Milagros, ki je v lasti družine Facusse že 55 let. Sprva so na kmetiji gojili kave sort Bourbon in Catuai. Leta 2011 pa je novo znanje in sorte na kavno kmetijo pripeljal Camilo Merizalde. K sodelovanju ga je povabil lastnik Mauricio Facusse, saj sta bila prijatelja iz študentskih let.

Družina Facusse in Camilo Merizalde so ustvarili edinstven program za pridelavo Specialty kave in v Kostariko prenesli pozitivne izkušnje projekta Santuario iz Kolumbije, ki daje odlične rezultate.

AHA trenutek

Med letom v pražarni Escobar okusimo ogromno kav. Predvsem se nam naježi koža, ko najdemo okus, ki izstopa. Takrat nastane AHA trenutek, ko se dvignejo obrvi! Prav kava Kostarika Tres Milagros, ki nam jo je predstavil Camilo Merizalde, je kava, ki je sprožila AHA trenutek in z veseljem smo kavo dodali v Escobar ponudbo.

Gre za kavo sorte Hairloom, ki izvira iz Afrike. Je naravno procesirana.

Okusi tropskega sadja, čokolade in brusnice so zelo lepo usklajeni. Odlična kava!

Ni zahtevna za pripravo, zato je odlična izbira za obdarovanje, za bolj ali manj zahtevne ljubitelje vrhunske kave.

Naravno aerobno procesiranje

  • Obrane kavne češnje so naprej oprane s čisto vodo.
  • Neustrezne plodove, ki plavajo na vodi, se odstrani.
  • Nato v rezervoarjih z vodo 29 ur poteka aerobna fermentacija.
  • Kavne česnje 20 dni sušijo na afriških posteljah pod kontroliranimi pogoji do vlažnosti 10,5 %.
  • Pred pakiranjem kava počiva še 4 dni z namenom stabilizacije vlažnosti.
  • Nazadnje jo shranijo v grain pro vreče, da se okusi koncentrirajo. Kava, zaščitena pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo, tako se okusi in ustrezna vlažnost kavnih zrn ohrani do naše pražarne.