Vrsta kave
Kava s poreklom

Honduras DON JOAQUIN

Kavna sorta Parainema iz kavnega nasada Don Joaquin navdušuje, saj so klasični kavni okusi zelo lepo razviti in usklajeni s poudarki jabolk, datljev in karamele. Še posebej navduši bogato telo, ki pusti dolgotrajen pookus.
Aroma / okus
jabolko / datlji / karamela
Poreklo in nadmorska višina
Corquin, Srednja Amerika, 1.200 m
Že za 5,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Honduras DON JOAQUIN

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

O kavi

Kava sorte Parainema iz kavnega nasada Don Joaquin je ena po mnenju našega pražarja Omarja ena izmed najboljših kav te sorte, ki jo je imel možnost okusiti. Klasični kavni okusi so zelo lepo razviti in usklajeni s poudarki jabolk, datljev in karamele. Še posebej navduši bogato telo kave, ki pusti dolgotrajen pookus. 

Z nakupom kave neposredno podpiramo pridelovalce kave s kooperative Aruco v zahodnem delu Hondurasa, ki imajo zasluge, da lahko uživamo v vrhunskih kavnih okusih. Delimo njihovo zgodbo in zgodbo okolja, iz katerega prihajajo. Verjamemo, da lahko samo srečni kmetje pridelajo kavo, ki bo osrečila tudi nas.


O pridelovalcu

Lastnik kavnega nasada Don Joaquin je Wilfredo Perez. Kavni nasad je poimenoval po svojem očetu, ki ga je spodbudil k pridelavi Specialty kav. Nahaja se v pokrajini Corquin v zahodnem delu Hondurasa. Ta del Hondurasa ima odlične pogoje za pridelavo vrhunskih kav.

Wilfredo Perez je član kooperative Aruco, zato ves pridelek procesira na kooperativi, kjer ima na voljo ustrezno infrastrukturo in večji nadzor nad postopki procesiranja, kar zagotavlja konstantno kakovost pridelka.

Pražarna Escobar s kooperativo sodeluje že od leta 2018.


O kooperativi Aruco

Združenje kavnih pridelovalcev Café Aruco domuje v pokrajini Corquin v zahodnem delu Hondurasa. Ime je dobilo po reki Aruco, ki pokrajini Corquin daje življenje. Ni naključje, da je kooperativa dobila enako ime, kot reka, saj tudi kooperativa Aruco daje življenje lokalni skupnosti. Podpira izobraževalni in zdravstveni program ter pomaga pri razvoju treh zdravstvenih centrov in sofinanciranjem dvojezičnega izobraževanja v osnovni šoli.

Kooperativa Aruco prav tako izobražuje in finančno podpira pridelovalce kave, da zboljšujejo kakovost svojega pridelka in vsakdanjega življenja. Kooperativo vodi izkušen pridelovalec kave Donaldo Rafael Gonzales Fiallos.

Obisk kooperative Aruco 2018

Kako je potekal naš obisk leta 2018 in kako živijo kavni pridelovalci združeni v kooperativo Aruco, si lahko pogledate v tem videu.