Vrsta kave
Kava s poreklom

Indonezija SUMATRA MANDHELING

Zemeljski okusi indonezijske kave z otoka Sumatra so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez.
Aroma / okus
kakav / žitarice / čokolada
Poreklo in nadmorska višina
regija Aceh, otok Sumatra, Indonezija, Azija, 1.300 - 1.500 m
Že za 4,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Indonezija SUMATRA MANDHELING
Podrobnosti naročnine

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Nekatera kavorodna indonezijska območja so precej odmaknjena in nudijo dom številnim redkim živalskim in rastlinskim vrstam.

Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav (specilaty kav), se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves.

Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije.

Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski.

Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti.

Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.

Zemljevid Indonezija SUMATRA MANDHELING
Oznaka na zemljevidu
Indonezija SUMATRA MANDHELING

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas