Vrsta kave
Kava s poreklom

Honduras MARCALA

Kot verjetno že veste, je naš pražar po rodu iz Hondurasa. Deželo in številne pridelovalce kave dobro pozna, zato najboljša kava iz Hondurasa ne sme manjkati v naši ponudbi. Kava iz honduraške regije Marcala je univerzalna, primerna za turško, espresso in filter pripravo.
Aroma / okus
karamela / lešniki / mlečna čokolada
Poreklo in nadmorska višina
Marcala, La Paz, Honduras, Srednja Amerika, 1.500 - 2.000 m
Že za 3,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Honduras MARCALA
Podrobnosti naročnine

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave.

Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo (Denomination of Protected Origin). Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja (coffee cupping).

Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij.

Zemljevid Honduras
Oznaka na zemljevidu
Honduras MARCALA

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas