Vrsta kave
Kava s poreklom

Kolumbija RIO MAGDALENA

Kolumbijska kava Rio Magdalena je stalnica v naši ponudbi. Naš pražar jo pogosto predstavi kot zmagovalko v kategoriji kav, ki se odlično ujamejo z mlekom. Blesti v kapučinu.
Aroma / okus
karamela / agrumi / datlji / rozine
Poreklo in nadmorska višina
pokrajina Huila, Kolumbija, Srednja Amerika, 1.450 - 1.600 m
Že za 3,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Kolumbija RIO MAGDALENA
Podrobnosti naročnine

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi.

Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba.

Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija.

Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih.

Oznaka na zemljevidu

Recepture

Recepture

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.

Več informacij
Veleprodaja

Veleprodaja

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Več informacij

Izbrano za vas