Vrsta kave
Kava s poreklom

Salvador MACHUCA LA MINA

Še en prijeten okus Salvadorja, ki ga je obvezno okusiti. Tropsko sadje, med in lubenica. Kot sonce v skodelici kave, ki polepša kateri koli del dneva. Žari z dodatkom mleka ali brez.
Aroma / okus
tropsko sadnje / med / lubenica
Poreklo in nadmorska višina
regija Chalatenango, Salvador, Srednja Amerika
Že za 4,60 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Salvador MACHUCA LA MINA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

O kavi

Kavna zrna sorte Pacamara iz kavnega nasada Machuca La Mina iz pokrajine Chalatenango v Salvadorju so v našo pražarno prinesla fantastične srednje ameriške kavne okuse! Kava je procesirana na medeni način (Honey Process).

Lastniki kavnega nasada so člani družine Martinez. Kavno podjetje, ki skrbi za izvoz pridelane kave družine Martinez in drugih kavnih pridelovalce z osrednjega dela Salvadorja, je Cafenor. 

Cafenor

Cafenor ni le izvozno podjetje, ampak so partnerji pridelovalcev, ki s svojimi izkušnjami skrbijo za pridelavo kakovostne kave, v proizvodne procese uvajajo ogljično nevtralnost in zagotavljajo pridelovalcem pošteno plačilo. 
Cafenor je ustanovil vizionar Alejandro Valiente. Skupaj s pridelovalci skrbi za nakup mehanizacije in posodabljanje opreme za pridelavo kave in procesiranje. Kmetom pa v okviru Cafenor zagotavlja 80-85 % končne izvozne cene. Na ta način podpira pridelovalce in celotno skupnost.

A to še ni vse – Cafenor je postavil predelovalno postajo, ki je ogljično nevtralna. Sušenje, čiščenje in procesiranje kave za izvoz poteka izključno na:

  • sončno in
  • vetrno energijo.  


Medena Pacamara

Escobarji imamo radi kompleksne kavne okuse, zato smo veseli, da smo leto 2024 začeli novo partnerstvo pri uvozu kave s Cafenor in družino Martinez. Verjamemo, da bo obrodilo dolgoročne sadove. 

Medena Pacamara družine Martinez je kot sonce v skodelici kave, ki jo odlikujejo okusi tropskega sadja, medu in lubenice. Veseli smo, da lahko z nakupom podpiramo trajnostne prakse kavnih pridelovalcev in prispevamo k razvoju njihove skupnosti. 

Pridruži se nam na poti, na kateri z majhnimi dejanji spreminjamo svet na bolje. Obenem pa lahko na tej poti uživamo v vrhunskih kavnih okusih!