Vrsta kave
Kava s poreklom

Ekvador CRUZ LOMA

Sorta Bourbon z visokih nadmorskih višin. Izjemna kombinacija karamelnih in sadnih kavnih okusov v eni skodelici. Najboljše iz Ekvadorja!
Aroma / okus
karamela / grenivka / jasmin / koriander
Poreklo in nadmorska višina
Pokrajina Pichincha, Južna Amerika, 1.450 m
Že za 5,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
Ekvador CRUZ LOMA

Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno.

Novo partnerstvo. Nova kava. Dobrodošel Ekvador!

V pražarno Escobar prvič prihaja kava iz Ekvadorja. Tudi tokrat smo se potrudili in našli kavo, ki navdihuje – tako s svojimi aromami in okusi kot tudi z zgodbo! Stkali smo vezi Galom Moralesom! Ambasadorjem Specialty kave iz Ekvadorja.

Kavni nasad Cruz Loma

Danes je ponosni lastnik kavnega nasada Cruz Loma, ki ga je podedoval od svojega dedka. Iz tega nasada prihaja tudi kava, ki jo imamo v naši ponudbi!

Nasad se nahaja v pokrajini Pichincha, uro in pol severozahodno od prestolnice Ekvadorja, Quita. Celotni nasad se razprostira na 1200 ha. Večino ozemlja pokriva avtohtono rastje, vključno z džunglo, ki je dom različnim divjim živalim.

Kljub temu da je bila družina Gala Moralesa vpeta v pridelavo kave, se je Galo začel s pridelavo kave ukvarjati po študiju menedžmenta. Najprej je delal kot barista in nato kot predstavnik podjetja, ki se je ukvarjalo z izvozom kave iz Ekvadorja.

Razočarala ga je povprečna kakovost na lokalnem ekvadorskem trgu. To ga je gnalo, da je želel izboljšati kakovost pridelka in se začel ukvarjati s pridelavo kave in eksperimentirati z načini predelave.

Danes je znan po svojih nenavadnih in funky okusih kav, ki so rezultat naravnega procesiranja (naturals), in zanimivih medenih profilih.

Taza Dorada

Kakovost njegovih kav potrjujejo tudi nagrade, leta 2020 je na najpomembnejšem ekvadorskem tekmovanju v kakovosti kave, Taza Dorada, osvojil tretje mesto. Leta 2021 pa je bila njegova kava najboljša in je zmagal.

Sensum

Poleg pridelave vrhunske kave pa je Galo Morales želel izboljšati pogoje pri prodaji kakovostnih ekvadorskih kav na globalnem trgu. Kot pridelovalec se je srečal z velikimi izvoznimi podjetji, ki so izkoriščala manjše pridelovalce in zamujala s plačili ali pa sploh niso plačevala, odkupljenega pridelka.

V protest je ustanovil lastno izvozno podjetje Sensum, ki danes pomaga več kot 50 pridelovalcem, da lahko na pravičen način prodajajo kavo številnim pražarjem in podjetjem po svetu.

Ponosni smo, da smo tudi v pražarni Escobar del partnerstva in da je Escobar kavni zemljevid bogatejši še za eno poreklo! Dobrodošel Ekvador!

Na našem blogu smo objavili tudi intervju z Galom Moralesom, v katerem nam je zaupal več o tem, kaj ga žene pri njegovem delu in zakaj se je odločil ustanoviti lastno izvozno podjetje. 

Preberi intervju z Galom Moralesom>>

Izbrano za vas