The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.
Ai ai ai ai, upamo, da ste pripravljeni na mehiški temperament! Ta kava ga zagotovo ima! Bogati okusi karamele, ameriškega oreha in rahla grenkoba grenivke so prava poslastica za zajtrk! Ali tudi kasneje, ko si brbončice zaželijo pravih kavnih okusov. Viva La Mexico!
Pri pridelavi te kave sta zružila moči dva ugledna mojstra iz kavnega sveta, Eduardo Esteve in Camilo Merizalde, ki vodi projekt Santuario, s pomočjo katerega je kava prišla tudi v pražarno Escobar.
Projekt Santuario
Projekt Santuario, ki skrbi za razvoj pridelave kave. Sodeluje s kavnimi pridelovalci v Kolumbiji, Kostariki, Mehiki, Braziliji in Etiopiji.
V Mehiki sodeluje s 400 kavnimi pridelovalci na območju Ixhuatlan, ki dobavljajo svoj najboljši in izbran del pridelka center za procesiranje v Ixhuatlan del Cafe Veracruz.
Kava Santuario Ixhuatlan je bila pridelana na kavnem nasadu družine Herrera Velasquez s kmetije Olotla v Veracruzu in procesirana v t.i. centru za procesiranje v Ixhuatlan del Cafe Veracruz.
O fermentacji
Kavne češnje so oprane s čisto vodo. Odstranijo »plavajoče« kavne češnje, ki niso primerne za nadaljnje procesiranje.
Kavne češnje namakajo v vodi 6 ur.
Zunanje kavne ovoje odstranijo, pri čemer ostane 25 % notranje sluzaste ovojnice.
Kavna zrna fermentirajo 14 ur. (aerobna fermentacija)
Kavna zrna razporedijo na afriške postelje za 22 dni.
Ko kava doseže 10,5 % vlažnosti, gre v skladišče na stabilizacijo.
Kavna zrna morajo počivati še 5 dni (stabilizacija vlažnosti)
Nazadnje so kavna zrna shranjena v grain pro vreče za 15 dni, da se okusi koncentrirajo.
Kavna zrna so pripravljena za prevoz v pražarno Escobar :)