Peru Mayar je kava, soustvarjena z naravo, pridelana po načelih permakulture, in sicer izpod rok avtohtone skupnosti perujskih staroselcev Yanesha v pokrajini Oxapampa. Pridelava kave poteka brez uporabe umetnih gnojil in škropiv.

Kava pridelana v naravnem okolju Amazonskega deževnega gozda, je specialty kava, ocenjena s 87 točkami v skladu s protokolom okušanja kave Svetovne organizacije za kavo.

Lot Mayar je sestavljen iz mikrolotov v lasti več posameznih pridelovalcev. Pridelano in ročno obrano kavo delno fermentirajo ter jo nato operejo. Sušenje poteka izključno na soncu, brez mehanskega sušenja.

Verjamemo, da z nakupom kav, kot je perujski Mayar spreminjamo svet na bolje! Podpiramo trajnostni razvoj in boljše življenje lokalnih pridelovalcev v Peruju. Tudi vaš nakup prispeva k temu, obenem pa je okus kave vreden truda in denarja. Dvojna zmaga!