Kuhanje v kafetjeri je priljubljen italijanski način priprave močnejše kave. Pripravi si skodelico domačega espressa tudi ti!

Na našem Instagram profilu Escobar Coffee Roasters smo naredili mini anketo, kako si najraje doma pripravljate kavo. 

Ker se je na visoko drugo mesto uvrstila kafetjera, sva pripravila video recepturo za ta priljubljeni italijanski način priprave kave. 

Seveda sva dodala še nekaj nasvetov, kako recepturo prilagodiš tvojim željam in okusom, kako izbrati pravo kavo in na katere malenkosti je dobro biti pozoren. 

Nama je ta način priprave kave že zlezel pod kožno, upava, da bo tudi tebi.

Potrebuješ

Priprava

Korak 1

Pripravi sveže praženo kavo, kafetjero in segrejt vodo.

Korak 2

Sito kafetjere napolni s sveže zmleto kavo do roba. Kave ne tlači ali stiskaj.

Korak 3 

V spodnji del kafetjere do varnostnega ventila nalij vodo. 

Korak 4 

Sito vstavi v spodnji del kafetjere. Vse skupaj pristavi na grelno ploščo.

Korak 5 

Ko zaslišiš brbotanje in pokanje, odstavi kafetjero in vsebino takoj prelij v skodelico.

Kavo, pripravljeno s kafetjero, ponudi s kozarcem vode, s požirkom vode si očistiš okušalno paleto na jeziku, preden začneš piti kavo. Po želji sladkaj, dodaj mleko, malo smetane …

Namig: Za vedno okusno kavo brez nezaželenih priokusov kafetjero po vsaki uporabi razstavi in vse dele dobro očisti z vodo. Da se ostanki kave ne zasušijo, dele splakni čim prej po kuhanju in jih osuši, preden kafetjero sestaviš.