The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.
Ker se je na visoko drugo mesto uvrstila kafetjera, sva pripravila video recepturo za ta priljubljeni italijanski način priprave kave.
Seveda sva dodala še nekaj nasvetov, kako recepturo prilagodiš tvojim željam in okusom, kako izbrati pravo kavo in na katere malenkosti je dobro biti pozoren.
Nama je ta način priprave kave že zlezel pod kožno, upava, da bo tudi tebi.
Potrebuješ
~ 5 min
srednje fino mleto kavo do roba sita kafetjere / do varnostnega ventila spodnjega dela kafetjere. Priporočava, da izbereš katero izmed hišnih mešanic ali kav srednje ameriškega porekla.
kafetjero
Priprava
Korak 1
Pripravi sveže praženo kavo, kafetjero in segrejt vodo.
Korak 2
Sito kafetjere napolni s sveže zmleto kavo do roba. Kave ne tlači ali stiskaj.
Korak 3
V spodnji del kafetjere do varnostnega ventila nalij vodo.
Korak 4
Sito vstavi v spodnji del kafetjere. Vse skupaj pristavi na grelno ploščo.
Korak 5
Ko zaslišiš brbotanje in pokanje, odstavi kafetjero in vsebino takoj prelij v skodelico.
Kavo, pripravljeno s kafetjero, ponudi s kozarcem vode, s požirkom vode si očistiš okušalno paleto na jeziku, preden začneš piti kavo. Po želji sladkaj, dodaj mleko, malo smetane …
Namig: Za vedno okusno kavo brez nezaželenih priokusov kafetjero po vsaki uporabi razstavi in vse dele dobro očisti z vodo. Da se ostanki kave ne zasušijo, dele splakni čim prej po kuhanju in jih osuši, preden kafetjero sestaviš.