Kaskara kavni čaj oziroma Cascara Coffee Tea je pripravljen iz zunanjega ovoja kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenuje ta rdeči zunanji ovoj. Kavni čaj ima nežen rahlo saden okus.

Potrebuješ

Priprava

Korak 1

Segreješ vodo do 90 - 95 stopinj (malo pod vreliščem oziroma vrelo vodo pustite stati 30 s, da temperatura pade za 5 – 10 stopinj)

Korak 2

V čajnik ali lonček stresi 10 g kaskare. Prelij z 200 ml vode. Razmerje za najboljši okus je 5 g kaskare in 100 ml vode.

Korak 3

Pustite stati 4 min in precedi.

Kavni čaj je pripravljen!

Kavni čaj označuje nežen sadni okus z notami vrtnic, hibiskusa, rdečega ribeza, manga ali celo tobaka. Kavni čaj vsebuje kofein, a precej manj kot kava – najmočneje pripravljen čaj vsebuje okoli 110 mg/l kofeina, v kavi pa ga je med 400 in 800 mg/l.

Zanimivo je, da so kavni čaj pili že v starem Jemnu, od koder kava izvira. Dodali so mu malce ingverja in cimeta. Ščepec cimeta in ingverja se k čaju odlično podata – preizkušeno.