Na fotografiji: Katja in Omar iz pražarne Escobar in Camilo Merizalde, kolumbijski kavni strokovnjak in inovator ter ustanovitelj projekta Santuario. Foto: ArtInfoto

  • Lepo vreme ☀️ .
  • Veliko obiskovalcev.
  • Zanimiva vsebina ☕️.
  • Raznolika ponudba.

V pražarni Escobar smo navdušeni, da smo v sodelovanju s Camilom Merizaldejem in partnerji projekta Santuario uspeli predstaviti nove in tudi malce "odbite" kavne okuse, ki so postali pravi hit!

In prav po nenavadnih pogledih in dvigovanju obrvi ob okušanju, si bomo najbolj zapomnili letošnji festival! Nenavadne okuse kav, ki so navdušili, bomo v prihodnje pripeljali tudi v našo pražarno, tako da se lahko skupaj veselimo še več presenečenj v prihodnosti!

Čez dan smo na našem skupnem razstavnem prostoru predstavili več kot 20 različnih kavnih vzorcev, a največ dvignjenih obrvi je poskrbela kava sorte Pink Bourbon, procesirana po inovativni metodi Candy Crash s karbonsko fermentacijo!

Med kavami iz Santuario projekta, ki jih pražimo v naši pražarni, trenutno navdušuje Kostarika Tres Milagros. To je bila tudi izbrana kava udeležencev interaktivnega coffee cuppinga, ki je potekal na festivalu. Poleg skupnega raziskovanja novih okusov je bil glavni namen dogodka uživanje v kavi in sproščenem vzdušju!

Veseli smo bili prav vsakega, ki nas je obiskal in delil ta poseben dan z nami!

Zahvala soorganizatorjem in partnerjem dogodka

Hvala glavnemu organizatorju Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika in glavni pokroviteljici Občini Vrhnika, da lahko na Vrhniki na tako kakovosten in butičen način spoznavamo nove kavne trende in se družimo ob kavi!

Hvala tudi Restavraciji Grič in Kletvici, ki sta s kakovostno vinsko in kulinarično ponudbo popestrila dogodek ter tako podkrepila slogan sedmega festivala kave Življenje se zgodi med skodelico odlične kave in kozarcem vrhunskega vina!