Pred vami je nasvet za odlično hladno kavo.

Če se v vročih poletnih dneh spogledujete s pripravo hladno varjene kave – COLD BREW – je tole elegantnejša, veliko hitrejša (kot samo ime pove – bliskovitejša) in po našem mnenju okusnejša različica hladnega kavnega napitka za osvežitev.

Mi smo za FLASH BREW.

Potrebujete pa le tri sestavine:

  • kavo,
  • vodo in
  • led. 

Priporočamo opremo Hario za pripravo drip kave, ki jo najdete tudi v naši spletni trgovini.

 

Kaj je “FLASH BREW COFFEE”?

Flash Brew Coffee način priprave kave se je razvil na Japonskem. Kava se pripravi, takoj ohladi in postreže z ledom. Led “zaklene” okuse, kava pripravljena na ta način, ne skopari z okusi, ohrani čistejše in izrazitejše kavne note.

NAVODILA ZA PRIPRAVO FLESH BREW KAVE

Spodnja razmerja so smernice, ki si jih vedno lahko prilagodite svojim željam. Prav tako lahko prilagodite izbor kave, način mletja, temperaturo vode ali drip recepturo.

Za približno 500 ml bliskovito pripravljene kave potrebujete:

  • 36 g sveže mlete kave
  • 340 g vroče vode (za prelivanje)
  • 160 g ledu

Priporočamo, da uporabite opremo za pripravo drip kave (v pražarni Escobar vedno uporabljamo Hario opremo).

Postopek priprave

1. korak

V posodi za segrevanje vode Hario Buono ali v klasičnem električnem grelniku segrejte vodo do vrelišča. Pripravite filter Hario, prepognite ga po robu in položite v pripravljalnik. Hario V60 postavite nad vrč Hario V60 Range ali na posodo, v kateri boste kuhali kavo. Filter prelijte z vročo vodo, s tem se izognete morebitnemu papirnatemu priokusu.

2. korak

V pripravljalnik Hario V60 stresite 36 g zmlete kave. Kava naj bo mleta za filter pripravo, kar pomeni malce bolj grobo kot kuhinjska sol.

3. korak

V vrč Hario oziroma v posodo, v kateri boste kuhali kavo, dodajte 160 g ledu.

Na posodo postavite pripravljalnik kave Hario V60 in začnite s prelivanjem kave z vrelo vodo. Z nežnim curkom prelijte kavo s 50–60 ml vode in počakajte 20–30 sekund, opazujte, kako živahno se iz sveže pražene kave izločajo plini.

S krožnimi gibi počasi, s kratkimi premori, dolivajte vodo, prelivajte temnejše lise in se izogibajte svetlejšim, med pripravo lahko tudi z žličko premešate kavo in vodo v pripravljalniku Hario V60, da so res vsi kavni delci vključeni v zabavo na bazenu, torej, da so v stiku z vodo in vključeni v ekstrakcijo. Ko ste prelili kavo s 340 g vode, počakajte (predlagamo, da je to v časovnem okviru 1.30 min), da se vsa voda prelije v posodico z ledom in se zaključi ekstrakcija.

Flash brew je pripravljen.

Po želji postrežemo v kozarcu z dodatnim ledom.

UŽIVAJTE!