The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.
Oktober, november in december so bili za nas zelo pestri meseci, saj je celotna Ekipa pražarne Escobar živela in dihala v ritmu praženja in pakiranja prazničnih naročil.
Svetovni trg kave se sooča z vrtincem nepredvidljivih sprememb, ki vlečejo cene navzgor, podobno kot nevihta premeša gladino mirnega morja.
Podnebne spremembe, globalne gospodarske in strukturne pomanjkljivosti so kot plasti kompleksne sestavljanke, ki določajo usodo kave – od kmetij do skodelic v naši kuhinji.
Naš pražar Omar zelo rad poudari, da so kavne kisline tako pomembne kot mehurčki v Coca Coli. So ena izmed osnovnih komponent okusa, ki da živahnost in kompleksnost skodelici kave.
Danes ti na enostaven način razložimo, kaj so kavne kisline in zakaj so tako pomembne.
Večkrat smo ti že pokazali kavni plod oziroma kot pravimo mi kavno češnjo. Iz osrčja kavne češnje spretni pridelovalci pridobijo zrna, iz katerih nastane tvoj jutranji napitek – vrhunska skodelica kave.
Preden pa v tvoji kuhinji zadiši aromatično kavno zrno, se morajo z zrn odstraniti številne plasti. Preberi katere!