Blog

  1. "Kava te nauči potrpežljivosti - popoln okus ne pride z enim poskusom"

    Ustanovitelja pražarne Escobar sva Omar in Katja. Tudi midva rada klepetava ob skodelici kave.

    Tokratni zapis je nastal iz najinih pogovorov ob kavi. Preberi ga tudi ti in spoznaj našega pražarja, ki praži tvoje kave, še malce bolj osebno.

    Preberi več
  2. Pregled leta 2024 pri Escobar pražarni

    Oktober, november in december so bili za nas zelo pestri meseci, saj je celotna Ekipa pražarne Escobar živela in dihala v ritmu praženja in pakiranja prazničnih naročil. 

    Preberi več
  3. Zakaj cene kave strmo naraščajo?

    Svetovni trg kave se sooča z vrtincem nepredvidljivih sprememb, ki vlečejo cene navzgor, podobno kot nevihta premeša gladino mirnega morja.

    Podnebne spremembe, globalne gospodarske in strukturne pomanjkljivosti so kot plasti kompleksne sestavljanke, ki določajo usodo kave – od kmetij do skodelic v naši kuhinji.

    Preberi več
  4. Nova kava: Pink Bourbon iz Kolumbije

    Tokrat ti z veseljem predstavljamo Neftalija Castra in njegove kavne diamante.

    Okusi Pink Bourbon iz Kolumbije tudi ti!

    Preberi več
  5. Kavne kisline? Te motijo ali jih raziskuješ?

    Naš pražar Omar zelo rad poudari, da so kavne kisline tako pomembne kot mehurčki v Coca Coli. So ena izmed osnovnih komponent okusa, ki da živahnost in kompleksnost skodelici kave. 

    Danes ti na enostaven način razložimo, kaj so kavne kisline in zakaj so tako pomembne.

    Preberi več
  6. Odlično je, vrhniško je! 2024

    Naša hišna mešanica Skodelica kave je ponovno prejela nagrado "Odlično je, vrhniško je!"

    In s ponosom delimo ta dosežek s tabo! 

    Preberi več
  7. Anatomija in naša Zero waste misija

    Večkrat smo ti že pokazali kavni plod oziroma kot pravimo mi kavno češnjo. Iz osrčja kavne češnje spretni pridelovalci pridobijo zrna, iz katerih nastane tvoj jutranji napitek – vrhunska skodelica kave.

    Preden pa v tvoji kuhinji zadiši aromatično kavno zrno, se morajo z zrn odstraniti številne plasti. Preberi katere!

    Preberi več
  8. Nekaj novega! Mountain Water Decaf

    Brez skrbi v pražarni ostajamo specializirani za kavo. Ne bomo prodajali izvirske vode, kot si ti zazdi, če na hitro prebereš le naslovno vrstico.

    Mountain Water Decaf je poseben postopek odvzema kofeina iz nepraženih kavnih zrn. In v pražarni imamo novo brezkofeinsko kavo Mehika Veracruz.

    Preberi več
  9. Kapučino v domači kuhinji

    Video recept kako pripraviti odličen kapučino v domači kuhinji:

    ➡️ brez drage espresso opreme

    ➡️ z nasveti za izbor kave za pripravo kapučina

    ➡️ z navodili kako pravilno speniti mleko

    ➡️ s prikazom kako "sestaviti" kapučino v skodelici

    Preberi več
  10. Kako pripraviti odličen kapučino doma?

    Naučite se pripraviti odličen kapučino v domači kuhinji:

    ➡️ brez drage espresso opreme

    ➡️ z nasveti za izbor kave za pripravo kapučina

    ➡️ z navodili kako pravilno speniti mleko

    ➡️ s prikazom kako "sestaviti" kapučino v skodelici

    Preberi več