The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.
Praženje je največja sprememba, ki jo kavno zrno doživi na poti od kavnega nasada do skodelice. V pražarni Escobar se zavedamo, da je kakovostno praženje hrbtenica našega delovanja.
Kava je sadež. Ko dozori, je čas za trgatev. Ker pridelek zori postopoma, je za vrhunske kave pomembno, da so obrane, ko so zrele. Edini način pravilnega obiranja, je torej ročni. Ko so kavne češnje obrane, jih je potrebno pravilno obdelati oziroma procesirati.
Kaj je vrhunska kava in kaj vpliva na okus kave? Odgovor ni enostaven. Zato mu bomo posvetili serijo člankov, s katerimi vam bomo predstavili kaj vse vpliva na raznolike okuse kavnega sveta. Res je, da v pražarni Escobar s praženjem kavnih zrn oblikujemo okuse, ki jih okušate v vaši skodelici kave, vendar pa ne gre zapostaviti drugih pomembnih dejavnikov od zrna do skodelice.
Kava si je pridobila svetovno slavo na račun kofeina in njenih poživljajočih učinkov, zato najverjetneje nikoli ne bi pomislili, da je kava lahko v pomoč pri umirjanju in meditaciji.