Monthly Archives: Marec 2020

 1. Sveže pražena kava - največji izbor na enem mestu

  V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah v skladu s povpraševanjem, saj verjamemo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.
  Preberi več
 2. Turška kava

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi.
  Preberi več
 3. Cold brew ekstrakt

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične hladno varjene kave
  Preberi več
 4. Drip kava s Hario V60

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave s pripravljalnikom Hario V60
  Preberi več
 5. Kafetjera

  Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave
  Preberi več
 6. Ledena kava

  Letni časi se menjajo, tudi s pripravo kave se jim lahko prilagodimo. Ledena kava bo zagotovo prava izbira za vroče poletne dni, saj vas bo osvežila in poživila.
  Preberi več
 7. Kaskara kavni čaj

  Kaskara kavni čaj oziroma Cascara Coffee Tea je pripravljen iz zunanjega ovoja kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenjuje ta rdeči zunanji ovoj.
  Preberi več
 8. Nasveti za nakup najboljših kav

  Nakup kave za domače gospodinjstvo s tretjim valom kave, ki počasi zajema tudi Slovenijo, postaja vedno večji izziv. Ob nakupu se pojavljajo vprašanja od kod kava prihaja, katere sorte zrn so v njej, kdaj je bila spražena, kateri so okusi, ki se bodo poigravali z vašimi brbončicami, kako kavo pripraviti?
  Preberi več
 9. Praženje kave z nove perspektive

  Spoznajte pot, ki jo kavno zrno doživi v pražarni. To pot nazorno prikazuje nov dokumentarni film, ki so ga posneli s pomočjo kamer, ki so jih spustili v stroj za praženje. Video je vreden ogleda.
  Preberi več