Konec leta je priložnost, da se zahvalimo za vse spodbudne besede, nakupe, opomnike, kaj lahko naredimo boljše, in seveda dobre želje za leto, ki prihaja.

1000 x hvala!

Muchisimas gracias, bi rekel pražar Omar!

Letos se je spet izkazal!

Spražil je več kot 12 ton kave!

V boben aparata za praženje je spustil kavna zrna več kot 3000-krat. Kljub toliko ponovitvam je bila vsaka serija spražena z enako pozornostjo. Z enako predanostjo.

ICO (International Coffee Organisation) pravi, da se na letni ravni pridela povprečno 170 milijonov 60-kilogramskih vreč kave. V pražarno Escobar jih je letos prišlo skrbno izbranih 200. Oziroma 0.0001-% svetovne proizvodnje na letni ravni.

In ja, to je naš način dela, naša posebnost. Kvaliteta pred kvantiteto. Majhne serije praženja, vsak dan, dan za dnem. Da je kava vedno sveže pražena, polna arom in okusov. Konsistentnost in kakovost sta vedno na prvem mestu.

Tudi v letu 2023 bo ostalo tako.

Če smo se v letu 2021 privajali na spremembe, so te v letu 2022 postale stalnica našega vsakdana. Spremembe na logističnem in cenovnem področju, spremembe na strani ponudbe in povpraševanja, spremembe v naši okolici so nam v tem letu postavile številne izzive, ampak glede na prilagodljivost in predanost našemu delu, lahko ob zaključku leta rečemo da smo bili vsemu kos.

V leto 2023 pa zremo z optimizmom.

Escobar ekipa Omar, Katja in Biljana vam ob tej priložnosti želi zdravja in veliko dobrega v 2023! Predvsem veliko dobre kave!